Suport unànime dels grups municipals al decàleg per la recuperació socioeconòmica dels ens locals

L'acord es va aprovar divendres en Junta de Portaveus

Política

La Junta de Portaveus dona suport a la declaració de les entitats municipalistes Federació Catalana de Municipis (FMC) i Associació Catalana de Municipis (ACM), que proposa un decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels ens locals. El decàleg ha rebut el suport unànime de tots els grups municipals.  

La Junta de Portaveus ja va aprovar per unanimitat, el 10 d’abril, una Declaració Institucional per fer tot el possible per minimitzar l’impacte social i econòmic del coronavirus. En la reunió celebrada divendres va donar suport a aquest nou decàleg que ha elaborat la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis per reforçar el sistema sanitari, vetllar per les persones més vulnerables i impulsar l’economia després de la pandèmia del coronavirus.  

El decàleg assenyala que els 9.023 regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses de tot Catalunya estan sent “autèntics baluards per frenar la pandèmia i minimitzar les afectacions provocades per la crisi, també econòmica”.

Més de tres setmanes després de la declaració de l’estat d’alarma, el manifest recorda que “l’única manera efectiva de tallar la multiplicació de les cadenes de transmissió és el confinament estricte i efectiu”.

Totes les persones que han signat el document reclamen incorporar les residències de la gent gran de manera permanent en el sistema preventiu de salut i recorden que “hem de fer un sistema més fort allà on tenim les persones més vulnerables”.

Un dels objectius dels regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses de tot el país és que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 “no s’emporti per davant el teixit productiu de Catalunya”. Per això reivindiquen que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat “amb un ampli consens”.

En aquest sentit, el decàleg afirma que “no ens podem permetre que cap autònom, petita i mitjana empresa o empresa que estigués treballant abans de la crisi, no reiniciï la seva activitat”. A curt termini, subratlla el manifest, “s’ha d’establir la suspensió per a autònoms i PIMES dels terminis de pagament de les retencions d’IRPF, IVA i societats, i els terminis de pagament de deutes tributaris liquidats per l’administració”.

Edicions locals