Mollet comença a treballar en un protocol pel desconfinament

L'alcalde ha demanat que es disseny un pla per a la futura obertura dels serveis públics

Societat

La Policia Municipal, en un contorl per fer seguiment del confinament
La Policia Municipal, en un contorl per fer seguiment del confinament | Policia Municipal

L'Ajuntament de Mollet començarà a treballar en un pla de desconfinament dels espais públics. L'alcalde, Josep Monràs, ha donat instruccions per treballar en un protocol municipal de cara a l'obertura dels serveis públics.

Aquest cap de setmana, el president de la Generalitat presentava la proposta de pla de desconfinament, que ha estat elaborat pel grup d'experts liderat pel doctor Oriol Mitjà, i preveu cinc fases de tornada gradual a la nova normalitat. El document no inclou terminis, sinó una "orientació" de com s'ha de flexibilitzar el confinament actual en el mig termini.

Davant aquesta perspectiva d'obertura progressiva del confinament, l'Ajuntament de Mollet comença a preparar-se per fer-hi front. L'alcalde Monràs ha encarregat a les diverses àrees municipals implicades un protocol municipal "per estar preparats per quan la situació millori i sigui possible", apunta.

En aquest sentit, a més de continuar amb la desinfecció diària d'espais especialment sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes, el Consistori ja ha començat a fer desinfeccions en profunditat a espais públics, entorn d’escoles i desinfeccions interiors d’espais que ara estan tancats com, equipaments municipals i els centres escoles.

Així s'ha anunciat en la reunió d'aquest dilluns de la comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19 que es reuneix periòdicament i que té com a objectiu avaluar els efectes de les mesures que s’han pres fins ara per fer front a la situació fruit de la crisi del coronavirus i adoptar-ne de noves.

En la reunió també s'ha comunicat la decisió de suspendre totes les activitats a la via pública que hi havia previstes durant el maig, davant la dificultat de tirar-les endavant amb la informació de què avui es disposa.

L’alcalde ha agraït als molletans el seu "comportament exemplar" i demana que es continui fent cas a les instruccions pel confinament perquè "hi ha motius per l’esperança, però no podem abaixar la guàrdia".

 

Edicions locals