L'empresa molletana Ramcon es farà càrrec de la neteja i consergeria dels equipaments municipals

La companyia substitueix a Expertus, que va entrar en concurs de creditors el gener

Economia

L'empresa molletana Ramcon serà l'encarregada d'assumir la neteja dels equipaments municipals i de les consergeries de les instal·lacions esportives de Mollet. El canvi arriba després que l'anterior empresa, Expertus, presentés un concurs de creditors el passat mes de gener.

Davant la situació d’inestabilitat de l’anterior empresa, l’Ajuntament va decidir rescindir el contracte, iniciar un procés de licitació pública urgent per cercar una nova empresa que pogués assumir la neteja d’equipaments i consergeria, mentrestant, paral·lelament se cercava la fórmula perquè des del consistori es pogués  pagar les nòmines impagades per l'empresa adjudicatària als treballadors i treballadores.

La plantilla va començar a cobrar les nòmines amb retard el mes d'agost, una situació que es va anar agreujant, fins que el mes de novembre els treballadors van decidir anar més enllà, interposant una denúncia davant el jutjat social contra Expertus per reclamar el cobrament dels seus salaris. La denúncia culminava amb una setmana de mobilitzacions i la mediació de l'Ajuntament per garantir el cobrament dels salaris. Els treballadors van cobrar les nòmines, des del passat mes d'octubre, a través de l'Ajuntament, el qual es va oferir a avançar aquests diners als treballadors.

En aquest moment la plantilla està al corrent del cobrament de totes les nòmines mensuals, segons confirma el consistori. Amb el procés de licitació finalitzat, la nova empresa es fa càrrec de la regularització laboral de tot el personal.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha volgut agrair a tots els treballadors i a totes les treballadores encarregats de la neteja d’equipaments i consergeries "el seu sacrifici i professionalitat per no deixar de prestar el servei durant aquest període d’incertesa i inestabilitat laboral".


 

 

Edicions locals