Pimec repartirà mascaretes entre els seus associats autònoms i comerciants

Les sol·licituds les podran fer els negocis amb menys de 10 treballadors

Economia

Pimec repartirà mascaretes entre els seus associats autònoms i comerciants
Pimec repartirà mascaretes entre els seus associats autònoms i comerciants

Pimec, a través de la Fundació Pimec inicia una nova campanya solidària dirigida al comerç i els autònoms. A partir d’avui i a través de les seus i delegacions de Pimec, la Fundació proporcionarà mascaretes quirúrgiques (tipus II sol ús), sense cap tipus de cost per als associats i de manera immediata, amb l’objectiu de protegir la salut de les persones empresàries i treballadores de les pimes catalanes.

La sol·licitud de les mascaretes les podran fer autònoms i comerços amb menys de 10 treballadors mitjançant el formulari habilitat i fins a la fi de les existències.

Pimec, que ha donat moratòria a tots els seus associats en el pagament de quotes, està treballant perquè "la normalització de l'activitat empresarial es faci al més aviat possible i amb les màximes garanties preventives per a la salut de les persones treballadores i empresàries". 

La Fundació Pimec arriba a un nivell d’atenció similar al del 2009

Paral·lelament a aquesta acció solidària per a l’abastiment d’EPI, la Fundació Pimec continua treballant per estar al costat de les empreses que es troben amb dificultats, especialment a través del programa Emppersona des del qual acompanya empresaris i empresàries en busca d’una segona oportunitat.

Des de principis d’aquest mes de març, la Fundació Pimec ha atès fins a quatre vegades més casos del que hauria atès en un període normal. "La complexa situació ha fet créixer el nombre d’empreses que es troben amb dificultats i la Fundació està arribant a un nivell d’atenció de casos similar al del 2009, quan la crisi econòmica copejava fortament el teixit empresarial del país", expliquen des de Pimec.

Així, a hores d’ara la Fundació Pimec està acompanyant un total de 271 persones empresàries: 34 a través del programa Emppersona, 54 amb el programa Incorpora de recol·locació, 64 en projectes d’autoocupació Incorpora i 119 professionals autònoms i micropimes per a la consolidació de la seva activitat empresarial.

Tot, amb l’objectiu de guiar i assessorar les persones perquè siguin capaces de reflotar les seves empreses o fer tancaments ordenats, integrar-se en el mercat laboral mitjançant l’autoocupació o la recol·locació, i recuperar-se emocionalment o psicològicament davant de situacions difícils.

Edicions locals