Grifols treballa per disposar d'un tractament contra el coronavirus a l'estiu

La previsió és disposar de tests contra la Covid-19 al maig i que el tractament estigui disponible al juliol

Societat, Economia

| Arxiu

L'empresa paretana Grifols continua treballant per combatre el coronavirus. En aquest sentit s'ha marcat dos objectius principals: treure lots de tests al maig i disposar d'un tractament per a aquesta malaltia al juliol.

D'una banda, la companyia líder en solucions diagnòstiques ha accelerat el desenvolupament d'una prova diagnòstica automatitzada específica d'alta sensibilitat que permet la detecció del virus, i que està basada en la tecnologia d'amplificació mediada per transcripción (TMA).

"Aquesta tècnica és capaç de detectar l'ARN del virus amb una sensibilitat equivalent o superior a la de les tècniques basades en PCR (reacción en cadena de la polimerasa)", asseguren des de Grifols.

A més, des de l'empresa paretana també expliquen que la tecnologia TMA es troba habitualment "en els centres de transfusió, bancs de sang i centres de donació de plasma i s'adapta a grans volums de mostres de manera automatitzada".

Els primers lots estan en procés de fabricació i es preveu que estiguin disponibles a principis de maig.

D'altra banda, Grifols també avança en un tractament contra el coronavirus amb almenys dos projectes. Un als Estats Units, on està recollint plasma de pacients recuperats per processar-lo i produir immunoglobulines hiperimmunes contra la Covid-19 que puguin servir –encara manca determinar l'eficàcia de la teràpia– per tractar la Covid-19.

L'altre el treballa amb la col·laboració de les autoritats sanitàries espanyoles i alemanyes, per posat en marxa estudis clínics que permetin utilitzar plasma convalescent inactivat com a potencial tractament, així com la utilització d'altres proteïnes plasmàtiques, com immunoglobulina o Alfa-1, per tractar els pacients amb coronavirus.

Tot plegat podria estar disponible a mitjans de juliol.

Edicions locals