La Federació Catalana de Bàsquet finalitza les competicions, excepte la categoria Preferent i les lligues dels sub-25 i sèniors on es juga per l'ascens

L'ens federatiu queda a l'espera de comunicar si podrà reprendre les competicions pendents abans del 17 de maig

Esports

| Jordi Mayor

La Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) ha donat per acabat les competicions de la temporada 2019-2020 un cop s'ha prorrogat l'estat d'alarma fins al 9 de maig. Aquesta mesura afecta a totes les categories de l'ens federatiu excepte a Preferent i les competicions dels equips sèniors i sub-25 on es juga per l'ascens. 

L'FCBQ està a l'espera de prendre una decisió definitiva amb les competicions que encara no s'han donat per acabades. "Restant a l’espera de prendre la decisió de suspensió definitiva pel que fa als Campionats Sèniors i Preferents, en funció de saber si es podrà reiniciar o no la Fase Regular abans del pròxim 17 de maig", informa. 

Pel que fa a les competicions de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), amb el Recanvis Gaudí Mollet a la Lliga EBA com a únic representant vallesà, l'ens federatiu català  informa que "es continua a l’expectativa del que determini la FEB al respecte, doncs tal com ja es va informar, influeix de manera directa a la qual es pugui prendre des d’aquesta Federació per als seus campionats propis". A més, indica que caldrà conèixer si hi haurà descensos de l'LF2 i d'EBA i si s'acceptaran ascensos de les categories territorials. 

D'altra banda, l'ens federatiu català informa que un cop efectuat el càlcul de l’import a retornar a cada club, i corresponent a l’extorn de la part proporcional que correspongui tant de les quotes de participació abonades per a la seva inscripció en els Campionats que es donaran per finalitzats, com dels imports de quotes de llicències, aquest serà comunicat i abonat al compte federatiu i comunicat el més aviat possible. 

Edicions locals