La Taula Vallès Oriental Avança crea un grup de treball per dissenyar el Pla de reactivació econòmica de la comarca

L'objectiu és atendre les necessitats emergents de les empreses de la comarca a curt termini

Economia

Els assistents de la reunió de la TOVA celebrada divendres
Els assistents de la reunió de la TOVA celebrada divendres | TOVA

La Taula Vallès Oriental Avança ha posat en marxa un nou grup de treball per dissenyar el Pla de reactivació econòmica a la comarca. L’objectiu és atendre les necessitats emergents de les empreses a curt termini a través d’un gabinet de crisi.

L’Executiva  de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) es va reunir divendres per analitzar la situació socioeconòmica de la comarca i les previsions futures i decidir línies prioritàries d’actuació.

Durant la reunió es va comentar que a la TOVA hi ha una voluntat prioritària de no abandonar el Pla Estratègic de Desenvolupament Local del Vallès Oriental, però sí de replantejar aquelles accions que s'havien prioritzat en un primer moment i fer un document annex (un Pla de reactivació econòmica) per atendre les necessitats emergents de les empreses a curt termini.

Per tal d'assolir aquest objectiu, s’ha proposat fer un nou grup de treball, un gabinet de crisi, per dissenyar aquest nou pla d'actuació socioeconòmica. El conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, va demanar als membres de la Comissió Executiva que pensin en accions innovadores que permetin ajudar les empreses, més enllà de la injecció directa de capital.

Propostes dels grups de treball

En el transcurs de la reunió,  els tres grups de treball de la Taula Vallès Oriental Avança van fer les seves propostes: mentre que el grup de treball de PAE va proposar donar continuïtat al portal de polígons, però replantejar els calendaris dels altres projectes; el grup de treball de formació/ocupació va demanar definir les línies del pla estratègic i les accions que es duran a terme a partir d’ara​, que dependrà principalment del pressupost amb el qual es disposa.

Per la seva banda, el grup de treball d'empresa va proposar fer un pla de contingència amb una estratègia de clústers on es diferenciïn les actuacions i mesures per als diferents sectors d'activitat econòmica.

La TVOA també va analitzar com afectarà el decret 48/20, de 24 de març, que desplega la llei 13/2015 del sistema d'ocupació i del SOC en l'àmbit de la concertació territorial a l'estratègia de la Taula Vallès Oriental Avança. També es va informar als membres de la Comissió executiva de l’enviament de la comunicació a la Diputació de Barcelona sol·licitant finançament per al disseny i la implementació d'un pla de reactivació econòmica a nivell comarcal.

A la reunió, presidida pel conseller Jordi Manils, i hi van assistir representants dels ajuntaments de Granollers, Sant Celoni, Parets del Vallès i Mollet del Vallès, UEI, PIMEC, CCOO i UGT, i del Servei d'Ocupació de Catalunya a més dels tècnics del Consell Comarcal.

Edicions locals