La Policia Municipal de Mollet no imposa cap sanció pel desconfinament dels menors

Diumenge, en ser el primer dia, els agents van fer tasques informatives i apercebiments

Societat

La Policia Municipal no imposa cap sanció pel desconfinament dels menors
La Policia Municipal no imposa cap sanció pel desconfinament dels menors

Mollet del Vallès

En el primer dia de desconfinament parcial dels menors, la Policia Municipal de Mollet no va imposar cap sanció per l'incompliment de la normativa en aquest sentit.

Aquest diumenge, la Policia Municipal va muntar dispositius especials per tal d’informar i vetllar pel compliment de la normativa. El cos constata que, majoritàriament, la ciutadania va complir amb les mesures de seguretat, distanciaments social, mascaretes, i criteris establerts a la normativa vigent, però alhora tenia dubtes sobre algunes qüestions, que Policia Municipal i Protecció Civil van poder resoldre. Segons el regidor de Seguretat, Juanjo Baños, les principals concentracions de gent "que no aglomeracions" es van donar a la zona del Centre i a Gallecs, on agents de Protecció Civil van fer reforç de control amb bicicletes.

La policia va detectar que els dubtes de la majoria de persones eren que no es va entendre que només podia sortir un adult amb els fills i no els dos progenitors o persones que es van allunyar més d’un quilòmetre del seu domicili. En ser el primer dia del desconfinament parcial dels menors, la Policia Municipal no va imposar cap sanció relativa a aquest desconfinament i es van fer tasques informatives i apercebiments. "Ahir la majoria de la gent complia les restriccions i amb els que no, vam fer una tasca per explicar-los les prohibicions abans de sancionar", diu Baños, qui reconeix que controlar la distància d'un quilòmetre i si va més d'un adult és relativament senzill, no en canvi, el temps de sortida.

En aquest sentit, l’alcalde, Josep Monràs, envia un missatge a la ciutadania i fa una crida a la responsabilitat: “Portem molts dies tancats a casa i hi ha moltes ganes de sortir al carrer i recuperar certa normalitat, però, si us plau, no oblidem massa d'hora per què ens vam tancar. Quedar-nos a casa ha donat fruits. La solidaritat col·lectiva ha salvat vides. Si us plau, al carrer, responsabilitat i sentit comú, ni un pas enrere. Junts ens en sortirem.”

Pel que fa als controls per l'acompliment de les restriccions que imposa l'estat d'alarma, amb l'increment de moviments al carrer també s’han augmentat els controls policials de qui fa vigilància a peu, amb vehicle i amb bicicleta. En total, diumenge es van posar 15 sancions.

D'altra banda, també relacionat amb la mobilitat de persones, s’ha registrat un lleuger increment de les persones que fan servir el bus urbà per a fer els seus desplaçaments, malgrat els números encara són molt lluny dels passatgers que hi havia abans de la crisi de la Covid-19. Malgrat l’increment de passatgers i que continua vigent la limitació d’1/3 de l’aforament del vehicle, fonts municipals asseguren que tothom que ho ha necessitat ha pogut pujar al bus.

Edicions locals