La Volta Ciclista de Catalunya, amb una etapa pel Baix Vallès, ajornada fins al 2021

L'edició centenària havia de celebrar un esprint intermedi al Circuit de Barcelona-Catalunya

Esports

La Volta Ciclista de Catalunya, amb una etapa pel Baix Vallès, ajornada fins al 2021
La Volta Ciclista de Catalunya, amb una etapa pel Baix Vallès, ajornada fins al 2021 | Volta Ciclista de Catalunya

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, amb una etapa prevista pel Baix Vallès, es disputarà finalment la darrera setmana del mes de març de 2021. Després d’avaluar com ha quedat el calendari ciclista a causa de la pandèmia de la Covid-19, la Volta del centenari no tindrà lloc aquest any 2020 per tal d’afrontar-la amb les màximes garanties el 2021. 

“La prioritat absoluta ara és la lluita contra el Covid-19 i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”, ha comentat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

La Volta Ciclista a Catalunya havia de passar pel Baix Vallès a la sisena etapa i havia previst un esprint intermedi a la recta del Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló. L'etapa s'havia de celebrar el dissabte 28 de març amb sortida a Tarragona i amb final de recorregut a Mataró.

Tenint en compte que les competicions esportives amb gran afluència de públic a Catalunya no estaran permeses en els mesos vinents, i amb un calendari on es preveu la disputa del Tour de França al mes de setembre, i posteriorment la celebració del Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa dels cinc Monuments i el Mundial de Ciclisme, les opcions per tal de celebrar la Volta de forma satisfactòria han estat limitades.

“Hem de ser positius, i estem segurs que l’espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l’any vinent seguirà sent la Volta del centenari d’edicions, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”, ha afegit Ruben Peris.

La Volta Ciclista a Catalunya, que va viure la seva primera edició l’any 1911, s’havia celebrat de forma ininterrompuda des de l’any 1939, just després de la Guerra Civil Espanyola. Ara haurà d’afrontar un petit parèntesi per tornar amb més força l’any 2021.

Edicions locals