Mollet en Comú proposa un pacte local per a la 'reconstrucció' davant la crisi del coronavirus

La formació aposta per crear una taula en què participin diferents agents polítics, econòmics i socials

Política

Davant la crisi provocada per la Covid-19, Mollet en Comú proposa l'aprovació d'un Pacte Local per la Reconstrucció social i econòmica, a partir de crear una taula que integri els grups municipals del consistori, sindicats més representatius, les agrupacions empresarials, les associacions de comerciants i les associacions de veïns.

El grup considera que "cal implementar mesures urgents a curt i llarg termini per fer front a la crisi social i econòmica i protegir al màxim la ciutadania". En aquest sentit, Mollet en Comú ha presentat una seixantena de propostes per a aquest hipotètic pla de reconstrucció, que ja ha enviat al govern local. "L’objectiu és anticipar-nos no ja al que tenim sinó al que pugui arribar en funció de les previsions econòmiques que es fan". La formació assegura que és una proposta "per sumar i actuar localment tot buscant el major consens social i polític", diuen.

Les propostes estan organitzades en sis eixos: el d'Emergència social, en què entren propostes com un pla per garantir necessitats alimentàries i bàsiques, la recerca d’habitatges buits per allotjar persones en risc d’exclusió i incrementar els ajuts econòmics municipals, a famílies amb infants, entre altres.
També es plantegen idees per fomentar l'ocupació i la formació, amb, entre altres, un Pla d’Ocupació de caràcter anual amb diners municipals per a 50 aturats/des i ajudes municipals de suport a l’activitat econòmica i suport a PIMES i autònoms; l'Autoocupació, amb propostes com un fons d’ajuts de micro crèdits per a la nova ocupació; Potenciar l'economia social i el cooperativisme; Ajudes al comerç i els autònoms, amb mesures com l'alleugeriment fiscal, facilitar la tramitació per obrir nous comerços, consolidar les associacions de comerciants i potenciar el comerç electrònic i crear un web de comerç; i impulsar polítiques per a la captació d'inversions.

Es poden consultar totes les propostes al document annex.

Edicions locals