[VÍDEO] Els geganters de Mollet conviden la ciutadania a ballar la 'Polca d'Ours' a casa

Es tracta d'un repte pensat per animar el confinament

Cultura

[VÍDEO] Els geganters de Mollet conviden la ciutadania a ballar la 'Polca d'Ours' a casa
[VÍDEO] Els geganters de Mollet conviden la ciutadania a ballar la 'Polca d'Ours' a casa | Colla Gegantera Mollet

"Ja no saps què més fer en aquest etern confinament? Fart de netejar? Cansada de videotrucades? La Colla Gegantera de Mollet té la solució". Així arrenca el vídeo publicat per la Colla Gegantera de Mollet a les xarxes socials en el qual conviden a les entitats i a la ciutadania a ballar la Polca d'Ours a casa.

L'activitat consisteix a enregistrar-se ballant aquesta cançó tradicional i publicar el vídeo a Instagram etiquetant @gegants.mollet o enviar-lo a l'entitat mitjançant el correu electrònic gegants.mollet@gmail.com.

"Es tracta d'un repte que hem pensat per animar el confinament", diu Juan Carlos Linares, president de la Colla Gegantera molletana. Tanmateix, no és la primera acció que els geganters fan durant l'estat d'alarma. "Una companya de l'entitat va fer uns dibuixos dels gegants, i els hem penjat a les xarxes perquè la canalla els pugui pintar", explica Linares.

Els dibuixos d'en Vicenç, na Marinette, na Guillema de Manlleu i en Mir de Mollet es poden descarregar en aquest enllaç, igual que en el cas del ball, els Geganters de Mollet demanen que es pengin a Instagram les fotos dels gegants pintats i s'etiqueti a l'entitat.

Un futur "complicat"

Les actuacions de les colles geganteres no tenen bon futur. "En les cercaviles estem tots junts; dins dels gegants suem i hi ha risc de contagi en canviar els portadors –normalment hi ha uns tres portadors per gegant en cada actuació–; els grallers, tots junts, van bufant", explica el president dels Geganters de Mollet, Linares, qui lamenta que "serà complicat tornar-hi".

De moment ja s'han hagut d'anul·lar moltes trobades, com la Ciutat Gegantera de Sant Boi del maig. A la capital baixvallesana, la pròxima actuació prevista pels geganters molletans és per Sant Joan, acompanyant l'arribada de la flama del Canigó, "però segurament no la podrem fer", diu Linares.

L'altra gran actuació prevista és a la festa major d'estiu. "Dependrem de l'Ajuntament. Estem en continu contacte amb la regidora de Cultura, però ara mateix no sabem res oficial", clou el president.

Edicions locals