Perruqueries i centres d'estètica demanen protocols de seguretat i protecció

Des d'aquest dilluns està permesa l'obertura de perruqueries i centres d'estètica, amb cita prèvia

Economia

Les perruqueries i centres d'estètica poden obrir des d'aquest dilluns I Imatge d'arxiu
Les perruqueries i centres d'estètica poden obrir des d'aquest dilluns I Imatge d'arxiu

Una de les possibilitats que permet la fase zero de la desescalada, iniciada aquest dilluns, és l’obertura de petits locals amb cita prèvia per a l'atenció individual de clients, com per exemple les perruqueries i els centres d’estètica.

Davant d’això, algunes perruqueries i centres d’estètica han reprès l’activitat aquest dilluns amb mesures de seguretat: mascaretes, bates, guants, espais amplis i desinfecció constant de materials. Altres, en canvi, han decidit ajornar l’obertura per a més endavant, fins a poder disposar del màxim de mesures de seguretat i protecció o fins que una presència més alta de clients als establiments –ara només es permet un client al local– permeti la viabilitat del negoci.

“Ha estat una obertura precipitada que ha generat molta incertesa i confusió entre les professionals”, lamenta Susana Berenguel, secretària general de la Unió de Perruqueria i Estètica del Vallès Oriental. “De fet, fins diumenge a les 17 h no es va publicar oficialment al BOE quins establiments podrien obrir i amb quins requisits”.

Per això, els gremis de Perruqueria del Vallès i d’Estètica de Catalunya, coordinades per la Unió Empresarial Intersectorial (UEI), han demanat “molta prudència” als seus establiments associats, uns 500. “Són feines amb un risc de contagi molt alt, perquè no es mantenen els dos metres mínims de distància entre professionals i clients”, diu Berenguel, qui assegura que “el primer és la salut”.

Davant d’això, la UEI ha demanat a la Generalitat un protocol oficial de prevenció i seguretat específic per a aquests sectors. “La incertesa dels professionals de com actuar amb els clients ha generat una inseguretat envers els seus establiments”, apunten des de la UEI. “Els empresaris i empresàries del sector de la bellesa volen seguretat treballant i poder donar garanties de prevenció”. Malgrat aquesta petició, la Generalitat ha indicat que han de ser les mútues i els centres de prevenció de riscos els que elaborin plans de seguretat específics per a cada establiment.

Edicions locals