L'atur es dispara a l'abril amb gairebé un miler de persones més al Baix Vallès

Els municipis baixvallesans registren un total de 8.614 desocupats

Economia

L'impacte del coronavirus ha fet enfilar l'atur al Baix Vallès aquest mes d'abril en gairebé un miler de persones (962) més respecte al març. Enguany la Setmana Santa no ha pogut ajudar el mercat laboral i ja són 8.614 els aturats baixvallesans registrats a les oficines del Servei Català d'Ocupació.

Aquest és el segon més consecutiu, després del decret d'estat d'alarma, que la xifra de desocupats incrementa de forma notable a la subcomarca, el mes passat ho feia en gairebé mig miler de persones.

Per municipis, Mollet és el que ha registrat l'increment més alt d'aturats amb 423 persones. La localitat compta ara amb 3.962 desocupats. A força distància de Mollet se situen Montornès, amb 1.252 desocupats, 138 més que el mes de març i la Llagosta, que ha incrementat la xifra d'aturats respecte al mes passat en 131 persones i té 1.049 desocupats.

El nombre de persones sense feina també supera el miler a Parets (1.007), després de l'augment registrat durant l'abril de 138 persones. A Montmeló, la xifra d'aturats ha incrementat en 59, fins a arribar als 531 desocupats.

Mentre que a Sant Fost l'atur ha incrementat en 36 persones i se situa en els 450. Una dada una mica inferior la registra Martorelles que compta amb 319 aturats, 43 més que el març. A Santa Maria de Martorelles els desocupats són 44, 4 més que el mes passat.

En l'àmbit comarcal, el Vallès Oriental registra un total de 25.545  persones apuntades a les Oficines de Treball, 2.732 persones més respecte al mes de març passat. Aquestes xifres d’atur són molt similars a les que la comarca registrava a finals de l’any 2016 i primers mesos de l’any 2017.

Renda mínima conjuntural i extraordinària

Des del sindicat UGT alerten que l’augment de l’atur és "més intens" que quan va esclatar l’anterior crisi econòmica i reclamen que "es posi en marxa de manera urgent una renda mínima conjuntural i extraordinària" que doni cobertura als centenars de milers de famílies que estiguin fora de tots els circuits de protecció econòmica i social fins que es faci realitat la Llei d’Ingrés Mínim Vital.

La UGT també reclama que es faciliti, garanteixi i agilitzi la tramitació de les prestacions a les persones associades als ERTO i altres persones que han estat acomiadades a conseqüència de l’estat d’alarma.

 

Edicions locals