El Vallès Oriental no entrarà en fase 1 de desconfinament el proper dilluns

La Regió Metropolitana Nord, a què pertany la comarca, es troba en risc moderat de rebrot de la pandèmia

Societat

| ACN

El Vallès Oriental no entrarà dilluns 11 de maig en la fase 1 de desconfinament. Així ho ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa que ha ofert aquesta tarda i en què ha anunciat que la Regió Sanitària Nord, a la qual pertany el Vallès Oriental, es troba en risc moderat de rebrot i que, per aquest motiu, encara haurà d'esperar uns dies al desconfinament.

La consellera ha explicat que s'han organitzat les regions sanitàries catalanes en tres grups en funció del risc de rebrot de la pandèmia: alt, en el qual estaria la regió de Barcelona ciutat; moderat, amb les regions sanitàries metropolitanes, la Catalunya Central, Girona i Lleida; i baix, amb les Terres de l'Ebre, Tarragona i  Alt Pirineu. Seran només aquestes amb risc baix les que dilluns vinent entraran en fase 1 de desconfinament.
 
Salut ha definit el grau de risc en funció de dos indicadors: la incidència de casos en els últims 14 dies i la taxa de transmissió. En aquest sentit, el Vallès Oriental haurà d'esperar uns dies més per "observar l'evolució del virus i consolidar la tendència a la baixa", ha dit Vergés. La consellera també ha apuntat la necessitat de deixar passar uns quants dies per "enfortir la relació amb els municipis, sobretot aquells més grans" per tal de preparar i coordinar el desconfinament. "Hem de comptar amb els ajuntaments perquè són qui millor coneixen el territori i qui millor pot transmetre els veïns la necessitat de seguir sent solidaris", ha indicat Vergés.
 
La consellera ha apuntat que l'evolució de les dades s'haurà d'anar analitzant de manera diària i que la setmana vinent es farà una nova proposta de desconfinament de regions sanitàries en funció de l'evolució dels indicadors. Amb tot Vergés ha dit que, el fet que algunes regions no entrin en fase 1 el proper dilluns, no vol dir que hagin d'esperar 15 dies més per iniciar el desconfinament.

Edicions locals