Premi de recerca biomèdica per a dues alumnes del Sant Gervasi

Andrea Gutiérrez i Júlia Cazalla han estat reconegudes pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

Societat

Premi de recerca biomèdica per a dues alumnes del Sant Gervasi
Premi de recerca biomèdica per a dues alumnes del Sant Gervasi

Mollet del Vallès

Les alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, Andrea Gutiérrez i Júlia Cazalla, tutoritzades pels professors Manuel Segura i Víctor Deroncelé, han guanyat el 5è premi en el XV premi Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, institució dedicada a la investigació en l'àmbit de la salut humana i la biomedicina.

Els guanyadors, d’entre més de 170 treballs presentats, es van anunciar en una reunió telemàtica el passat dijous 30 d’abril. Les alumnes de la modalitat científica de Batxillerat han realitzat un Treball de Recerca titulat “Xtrembiòtics: nou potencial antibiòtic “antistaph. El treball proposa la recerca de nous antibiòtics per combatre els bacteris multiresistents i, per això s’ha centrat en l’estudi dels bacteris halòfils extremòfils, capaços de viure en condicions extremes de salinitat.

Després de diversos estudis, les alumnes van aconseguir seqüenciar el DNA del bacteri Staphylococcus aureus per determinar que l’espècie productora de substàncies bioactives era Bacillus amyloliquefaciens.

 

Edicions locals