Gaietà Vínzia serà prioritàriament per a vianants els caps de setmana

L'Ajuntament ha reobert aquesta setmana els correcans de la ciutat

Societat

Gaietà Vínzia serà prioritàriament per a vianants els caps de setmana
Gaietà Vínzia serà prioritàriament per a vianants els caps de setmana

A partir de divendres 15 de maig a les 15 h, el carrer Gaietà Vínzia serà prioritàriament per a vianants durant tot el cap de setmana. Aquesta és una de les mesures pel que fa a la via pública que s'ha anunciat en la comissió tècnica d'Emergències de la Covid-19, que es reuneix cada dilluns.

La prioritat de vianants a Gaietà Vínzia té per objectiu, segons apunten fonts municipals, dotar de més espai les persones i facilitar el compliment de les mesures de distanciament social en un dels carrers més transitats i amb més comerços de la ciutat.

Segons el comunicat municipal, es continuen desinfectant, diàriament, espais especialment sensibles com l’entorn de les residències, l’Hospital, Centres d’Atenció Primària, així com els voltants de les farmàcies i botigues de tots els barris de la ciutat que estan obertes.

Reobertura dels correcans

Des d'aquest dilluns, a més, s'han obert els correcans de la ciutat que, que com a mesura de prevenció, han restat tancats des de l'inici de l'estat d'alarma. L'Ajuntaemnt recorda als propietaris i propietàries de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres)  amb les altres persones. 

També es recomana, per a una major seguretat en tornar a casa, rentar bé les quatre potes de l'animal amb aigua i sabó. També es pot utilitzar lleixiu (20 ml de lleixiu corrent en 1 litre d’aigua) o alcohol 70:30. És aconsellable, per augmentar més la prevenció, la neteja de la cara i la cua amb productes habituals de la higiene animal.

D'altra banda, aquesta setmana es continuaran repartint les mascaretes proporcionades per la delegació del Govern a Catalunya als usuaris del transport públic, a les dues estacions de tren de la ciutat i als dos vehicles de l’autobús urbà entre les 7 i les 11 h.

Edicions locals