L'oposició reclama una comissió amb tots els partits a l'Ajuntament per fer seguiment de la crisi a Mollet

Ara Mollet ERC MES, Mollet en Comú i Junts per Mollet van demanar-ho explícitament durant el ple de divendres

Política

Mollet del Vallès

La majoria de grups de l'oposició a l'Ajuntament de Mollet han demanat al govern local (PSC-Podem) la creació d'una comissió o taula de treball conjunta i amb representació de tots els grups municipals per fer seguiment de les actuacions que es facin per fer front a la crisi de la Covid-19 al municipi.

Aquesta reclamació es va fer durant el ple de divendres en què es van aprovar algunes mesures econòmiques per pal·liar la situació provocada per la pandèmia i en què l'alcalde, Josep Monràs, va llistar moltes de les actuacions que ja s'han dut a terme des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma.

L'oposició va valorar les actuacions dutes a terme pel govern local tot i que, en el cas dels grups majoritaris, Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú, van lamentar que no hi hagués hagut una major participació dels grups de fora del govern en la presa de decisions durant la crisi. En aquest sentit, i de cara a un futur immediat, Ara Mollet, comuns i Junts per Mollet van reclamar la creació d'una comissió de seguiment de les actuacions que a partir d'ara es duran a terme dins el Pla per a la protecció social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació amb la presència de tots els grups amb representació al Consistori. Ara Mollet, però, va anar més enllà, i va reclamar la creació d’una Taula de Ciutat amb la participació també de sectors sindicals, empresarials i entitats representatives, un espai que "és una oportunitat per trobar-nos i treballar de manera conjunta les modificacions en el pressupost d'aquest any i el del 2021", exposava el portaveu d'Ara Mollet, Oriol López.

En el mateix sentit, intervenia la representant de Mollet en Comú, Marina Escribano, qui recordava que el seu grup ha fet prop d'un centenar de propostes al govern local "amb l'ànim de sumar, tot i que la resposta no ha estat tan positiva com esperàvem". Escribano també insistia en la necessitat de crear un taula pel seguiment del pla de rescat a famílies i empreses perquè "la reconstrucció és plural i diversa".

Joan Daví, portaveu de Junts per Mollet, també reclamava un espai de seguiment i afegia que "caldrà un pla d'ajustament econòmic i caldrà veure si l'Ajuntament hi podrà fer front. Ara s'han tocat les partides fàcils –en referència al fons de contingència– però s'haurà de veure quins sacrificis en serveis s'hauran de fer", deia Daví, uns sacrificis als quals López (Ara Mollet) s'hi oposava explícitament. "No creiem que hàgim de reduir en serveis", deia el republicà que també recordava la proposta que el seu grup va fer fa unes setmanes de modificació de pressupost per finançar les accions per la Covid-19.

Per la seva part, el portaveu de Cs, Iván Garrido, també posava l'accent en la necessitat de modificar els pressupostos municipals, que "estan desfasats perquè no s'ajusten a la realitat. Caldrà adaptar-los", deia. Pel que fa les decisions i actuacions dutes a terme des del govern local, en el seu cas, el representant del partit taronja apel·lava a l'acord de junta de portaveus subscrit per tots els grups amb "el compromís de treballar de forma lleial i en cooperació amb el govern local, que "és la manera com hem treballat nosaltres", assegurava.

També van intervenir els grups municipals que formen part del govern (PSC-Podem). La representant de Podem, Núria Muñoz, considerava que "no podem sortir d'aquesta crisi igual que ho vam fer de la del 2008, no pot ser només amb mesures econòmiques sinó també amb mesures socials", deia. Muñoz afegia que "si ho fem conjuntament com a ciutat segur que ho aconseguirem".

Per la seva part, Mireia Dionisio, portaveu del PSC lamentava algunes de les actuacions de grups de l'oposició durant l'estat d'alarma, que titllava d'"atacs" al govern municipal. "Tenim més coses que ens ajunten que no que ens separen per fer front a la Covid-19", deia. Sobre les crítiques a la manca de participació dels grups de l'oposició en la presa de decisions, la socialista assegurava que "hem treballat de manera dialogant però sense defugir la nostra responsabilitat per fer accions ràpides i efectives per als ciutadans", concloïa.

 

 

Edicions locals