L’Ateneu Cooperatiu organitza dues formacions sobre micromecenatge

Les sessions van a càrrec de la Fundació Goteo i s'impartiran a través de la plataforma Zoom

Economia

Les sessions no es poden realitzar físicament i es faran en línia a través de la plataforma Zoom
Les sessions no es poden realitzar físicament i es faran en línia a través de la plataforma Zoom | S.C.

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha organitzat dues formacions en línia sobre micromecenatge per a aquest mes de maig. Totes dues van a càrrec d’Eloisa Orge, de la Fundació Goteo, i s’impartiran a través de la plataforma Zoom. Les sessions són gratuïtes amb inscripció prèvia.

D’una banda, dimecres 20 de maig (de 16 h a 20 h) tindrà lloc el Taller de micromecenatge bàsic. Durant les quatre hores de sessió s’explicarà què és un crowdfunding o micromecenatge i quines modalitats hi ha; es donarà a conèixer la plataforma Goteo i els avantatges fiscals pels funders (mecenes); s’analitzaran els objectius d’una campanya i com es mesura l’èxit; també s’explicaran els beneficis dels crowfundings, així com altres models de cofinançament a partir del mecenatge; el matchfunding, la definició de públics objectius i la convocatòria Crowdcoop seran altres temes que es tractaran. Per participar-hi cal inscriure’s en aquest enllaç.

D’altra banda, dimecres 27 de maig (de 16 h a 20 h) serà la segona part de la formació, anomenada Comunicació enfocada al micromecenatge. En aquest cas, els temes que s’explicaran a la sessió seran: com assolir els objectius de la campanya; identificació de les funcions dins la cooperativa, així com dels recursos que tenim i que necessitem; definició de públics; creació i cura de la comunitat, identificant els canals de comunicació; generació de valors; què es vol transmetre, amb quin to, registre i format, i com crear missatges. També es farà treball pràctic en grups i els participants hauran d’elaborar un cronograma de la campanya. Per participar-hi cal inscriure’s en aquest enllaç.

Altres formacions en línia al maig

L'Ateneu també ha preparat altres formacions en línia durant el mes de maig. És el cas d'Autofinançament i finançament ètic i solidari dels projectes d’economia social i cooperativa (dijous 14 de maig, de 16 h a 19 h); Estratègies comunicatives per a projectes d’ESS (dimarts 19 de maig, de 10 h a 12 h); i Introducció a l’ESS i el model cooperatiu (dimarts 26 de maig, de 17.30 h a 19.30 h).

Nou canal de comunicació a Telegram

D'altra banda, l'Ateneu ha ampliat en les darreres setmanes els seus canals de comunicació creant un nou espai a Telegram, on comparteix formacions, activitats, notícies i esdeveniments que organitzen.

Es tracta d’un canal unidireccional per rebre al mòbil o a la tauleta les darreres novetats de l’Ateneu i poder estar-ne al dia de l’activitat que realitza.

Es pot trobar el canal cercant a Telegram Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental o @ateneucoopvor.

Edicions locals