El Vallès Oriental continuarà en fase 0 de desconfinament una setmana més

La Generalitat proposa a l'Estat que la regió sanitària Metropolitana Nord no passi a fase 1 dilluns

Societat

El Vallès Oriental continuarà en fase 0 de desconfinament una setmana més
El Vallès Oriental continuarà en fase 0 de desconfinament una setmana més

La comarca del Vallès Oriental seguirà en fase 0 la setmana que ve. La proposta de la Generalitat és que dilluns les regions sanitàries de Barcelona i les dues àrees metropolitanes no entrin en la fase 1 de confinament com sí ho farien ja la resta de regions sanitàries catalanes.

En la roda de premsa d'aquest migdia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que demanarà a l'Estat que dilluns de la setmana que ve passin a fase 1 les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central però quedarien fora Barcelona i les dues regions sanitàries metropolitanes, la Sud i la Nord, a què pertany el Vallès Oriental. Les tres regions proposades per entrar a la fase 1 se sumarien així a les de Terres de l'Ebre, Tarragona i Alt Pirineu i Aran.

La tendència a la baixa de la incidència del coronavirus a totes les regions sanitàries no ha estat suficient perquè les tres regions més poblades del país puguin fer un pas endavant en la desescalada. Segons Vergés, la decisió s'ha pres tenint en compte diversos factors: la incidència del virus i el nombre de contagis de la darrera setmana, la capacitat assistencial per donar resposta a un possible rebrot i el volum de mobilitat que comportaria un risc més alt de transmissió.

En les properes hores s'estudiarà una proposta parcial per a l'àrea metropolitana, "que no serà completa de passar a la fase 1", segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés. En preguntar-li si aquest plantejament estaria a temps d'aplicar-se ja dilluns, ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar "molt més enllà". Les regions que es plantegen per passar ja a fase 1 estan en risc baix o moderat.

Amb tot, serà el govern de l'Estat que tingui l'última paraula en la decisió de desescalar el territori.

 

Edicions locals