Xavier Buzón preveu que els molletans puguin cobrar els ajuts municipals per la Covid-19 durant el juny

En els dos primers dies de funcionament, l'Oficina d'Ajuts Covid-19 ha fet prop de 350 gestions

Societat

Dilluns es posava en marxa l'Oficina d'Ajuts Covid-19, un servei que centralitza les demandes d'ajudes municipals que ofereix l'Ajuntament als afectats per la crisi del coronavirus. En només dos dies, el servei ha realitzat prop de 350 gestions a través del telèfon 935719502 i del correu ajudescovid@molletvalles.cat.

"Les dades referents a les consultes, ja sigui via telefònica o per correu electrònic, ens indiquen que aquesta oficina era necessària per poder atendre de manera específica i urgent el conjunt de les persones, famílies, autònoms i comerços afectats", explica Xavier Buzón, regidor responsable del servei.

A banda de les gestions per telèfon o mail, també s’han concretat 113 cites presencials que es faran al Centre Cultural de la Marineta. L'atenció presencial, sempre amb cita prèvia, es farà a partir de dilluns 25, dia que també s'obrirà la tramitació telemàtica. "A La Marineta es garanteixen totes les mesures sanitàries de distància i higiene per a usuaris i treballadors", assegura Buzón.

Segons explica el regidor de Podem, la principal demanda que estan detectant és "la necessitat urgent de poder accedir i rebre l'ajuda per la difícil situació econòmica que ha provocat la pandèmia de la Covid-19", apunta i avança que la intenció del govern local és "garantir el pagament de les ajudes el més ràpid possible. La previsió de pagament és que durant el mes de juny es puguin anar pagant totes", explica a SomMollet.

Un equip de vuit persones està atenent les consultes des del centre d'atenció telefònica que s'ha muntat a la 8a planta de l'Ajuntament i que "està absorbint perfectament totes les sol·licituds", assegura Buzón, qui afegeix "en cas que estiguin totes comunicant pot ser que s'hagi d'insistir, però totes les persones poden tenir la seguretat que seran ateses", diu.

L’Ajuntament de Mollet va crear aquest espai específic per donar informació i per tramitar els ajuts aprovats en el Pla per a la protecció, social, la reactivació econòmica i l’impuls de l’ocupació en el que hi ha previstes ajudes directes i indirectes per a famílies i per al sector comercial i de serveis de la ciutat especialment afectats per la Covid-19.

Es pot contactar amb l'oficina a través del correu ajudescovid@molletvalles.cat  i al telèfon 93 571 95 02de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts i dijous de 16 a 18 h.

Les sol·licituds d’ajuts previstos al Pla es podran fer de forma telemàtica a través de la seu electrònica disponible les 24 h, a partir de dilluns, i, per aquelles persones que ho necessitin, també es pot fer presencialment, això sí, només s’atendrà amb la cita prèvia que es tramitarà per telèfon o al correu de l’Oficina d’Ajuts Covid-19.

 


 

 

Edicions locals