El Consorci limita el pas a indrets de Gallecs per salvarguardar espècies protegides

Amb l'inici del desconfinament, l'espai rural és un dels més freqüentats

Societat

El Consorci limita el pas a indrets de Gallecs per salvarguardar espècies protegides
El Consorci limita el pas a indrets de Gallecs per salvarguardar espècies protegides | FOTO: Consorci de l'Espai Rural

Mollet del Vallès

L'espai rural de Gallecs s'ha convertit en un dels llocs més concorreguts per passejar i fer esport durant el confinament. Això ha fet que l'afluència de gent s'hagi multiplicat i que el Consorci de l'Espai Rural hagi hagut de prendre mesures per salvaguardar espècies protegides, que actualment estan en època de cria com el mussol comú o el picot garser.

Per fer-ho s'ha restringit el pas a alguns indrets, com les basses. "No s'ha tallat cap camí principal, el que s'han restringit són les zones més fràgils", explica la gerent del Consorci, Gemma Safont.

Des del primer dia, voluntaris ambientals coordinats amb els cossos de seguretat (Policia, Protecció Civil i Mossos) han informat sobre les limitacions en estat d'alarma, una de les quals la de no poder allunyar-se a més d'un quilòmetre del domicili si no és per fer esport, una norma que no s'ha complert del tot durant aquestes setmanes.

De fet, l'afluència ha estat tal, que hi ha hagut crides al civisme i responsabilitat dels visitants. Per exemple, el grup municipal de Ciutadans de Mollet sol·licitava al govern local una campanya de conscienciació "per evitar nous episodis d'acumulacions de persones a zones com Gallecs", deien.

Edicions locals