Acord institucional a Mollet per donar suport al personal laboral de Nissan

El conjunt de grups municipals de l'Ajuntament ha aprovat l'acord

Política

Acord institucional a Mollet per donar suport al personal laboral de Nissan
Acord institucional a Mollet per donar suport al personal laboral de Nissan | ACN

El conjunt de grups municipals de l’Ajuntament de Mollet han aprovat un acord institucional en suport al personal laboral de Nissan. El fet que es mantingui la incertesa sobre el futur de la marca i dels seus treballadors i treballadores, ha propiciat aquest acord unànime.

En el document, la totalitat dels partits amb representació al consistori molletà manifesta el suport a tot el personal de l'empresa automobilística, també als treballadors i treballadores de Mollet afectats, assegurant que se'ls facilitaran "les mateixes mesures respecte a ajudes i pagament d’impostos tal com s’ha fet abans amb altres col·lectius", esmenta el manifest.

També insten a Govern de la Generalitat i Govern central a "promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn". I mostren la seva preocupació per les conseqüències que "una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya", diuen.

Per tot plegat, insten a la direcció de la multinacional japonesa a "replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques" i exigeixen ​​una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, "ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori", exposen.

A més, demanen a la Generalitat de Catalunya que actuï com a intermediària per buscar una solució "consensuada" que aconsegueixi "salvar els màxims llocs de treball possibles". Els demanem una "acció proactiva" i que "no resti a l’espera de les accions per part de la direcció".

 

Edicions locals