L'Hospital de Mollet recupera l'atenció als parts

Des de l'1 d'abril, les embarassades eren ateses a Mútua Granollers

Societat

L'Hospital de Mollet recupera l'atenció als parts
L'Hospital de Mollet recupera l'atenció als parts

Des d'aquest dilluns, l’atenció al part i les urgències d’Obstetrícia retornen a l’Hospital de Mollet després que durant les setmanes més dures de la crisi sanitària per la Covid-19 es traslladessin a Mútua Granollers.

L’activitat del part, que es va derivar a les instal·lacions de la mútua granollerina el passat 1 d'abril, s’inicia juntament amb la Fase 1 del territori, "en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó", apunten des de l'Hospital. Es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part, a qui, juntament amb la mare, se li realitzarà un control de símptomes abans d'accedir a l'Hospital per "assegurar la millor atenció possible".

Humanització de la zona d'obstetrícia i maternitat

L'Hospital ha aprofitat aquest període sense activitat en aquesta àrea per actualitzar la planta d'hospitalització de la maternitat, on s’ha creat una Sala de Lactància per a professionals i usuaris, un nou espai ubicat a la zona de neonatologia. Així mateix, des del passat mes de març, l’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha finalitzat la humanització de les seves sales de part "creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants", expliquen. 

L’objectiu d’ambdues iniciatives és que "els espais de maternitat siguin el més proper possible a la comoditat de la llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill", apunten des de l'Hospital. 

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible per reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directa en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.

Edicions locals