Els bars de Prat de la Riba reclamen a l'Ajuntament de Mollet l'ampliació de les terrasses

Dilluns, primer dia de la fase 1, es van omplir les terrasses de la plaça durant tot el dia

Societat

Els bars de Prat de la Riba reclamen a l'Ajuntament de Mollet l'ampliació de les terrasses
Els bars de Prat de la Riba reclamen a l'Ajuntament de Mollet l'ampliació de les terrasses

Amb l'entrada a la fase 1, les terrasses dels bars i restaurants baixvallesans es van omplir dilluns. Així era l'estampa a la plaça Prat de la Riba, on conviuen diversos establiments de restauració que, per garantir les mesures de seguretat establertes, han hagut de treure només la meitat de les taules.

Després de dos mesos sense poder oferir els seus serveis, els bars de Prat de la Riba reclamen a l'Ajuntament de Mollet poder ampliar l'espai de les seves terrasses mentre durin les restriccions d'aforament, per poder col·locar totes o la majoria de les taules que habitualment hi treien.

És el cas del Forn Orriols. La propietària, Irene Roche, explica: "He demanat a l'Ajuntament l'ampliació de la terrassa, però ara per ara m'han dit que no, que hem de fer només amb el tros que teníem habilitat i mantenint les distàncies".

El Forn Orriols ha estat obert durant les setmanes del confinament només com a forn de pa, tenint inhabilitades les dues sales interiors i la terrassa. Ara, amplien lleugerament els serveis amb la fase 1 i també poden oferir el 50% de la terrassa. Tot plegat "repercuteix molt en el negoci", lamenta Roche.

A Cal Marfà també troben imprescindible que es puguin ampliar les terrasses. "Ho vam demanar per escrit i de moment no tenim resposta", diu Mònica Santiago, propietària del restaurant. Santiago apunta que "durant tot el dia hi ha hagut molta gent, al migdia ha baixat una miqueta la feina, però al matí i a la tarda han estat totes les taules plenes", i hi afegeix: "La gent tenia moltes ganes d'anar al carrer, de veure's amb els amics i el temps acompanya molt. I com que els nens no tenen cole, no hem parat. Així que la benvinguda ha sigut molt molt bona". Tanmateix, lamenta que, amb la meitat de taules disponibles, "falten llocs per seure".

En el mateix sentit s'expressa Carlos, cambrer de La Bodegueta, local de restauració també de la plaça Prat de la Riba: "Tenim el mateix espai de terrassa, però menys taules, per respectar les distàncies. Així que seria convenient que l'Ajuntament permetés l'ampliació de l'espai".

Carlos també valora molt positivament el primer dia de la reobertura i afirma que "la ciutadania té una animositat molt positiva, tenen moltes ganes d'estar al carrer i intentant tornar a la normalitat".

A banda de la reducció d'aforament, una altra de les novetats als bars és la desinfecció constant. "Desinfectem les taules a cada client que seu. De fet, ja hi ha clients que esperen la desinfecció abans de seure-hi", explica Mònica Santiago, de Cal Marfà.

La Plataforma per la Sanitat Pública rep queixes d'incompliments de la normativa

Durant el primer dia de la fase 1, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ha rebut diverses queixes d'incompliments de les normatives actuals. Concretament apunten mitjançant un tweet que no s'estan complint les normatives ni el percentatge de taules i persones a les terrasses. També afirmen haver localitzat clients incomplint l'ús de les mascaretes i les mesures de neteja.

 

Edicions locals