L'Ajuntament de Mollet anuncia que recuperarà el mercat dels dimarts durant el juny

El consistori s'ha reunit aquest dimarts al matí amb paradistes que demanaven trobar-se amb representants del govern local

Societat

L'Ajuntament de Mollet anuncia que recuperarà el mercat dels dimarts durant el juny
L'Ajuntament de Mollet anuncia que recuperarà el mercat dels dimarts durant el juny

Després de les crítiques del sector dels marxants que acusaven l'Ajuntament de Mollet de manca de voluntat per recuperar el mercat dels dimarts, avui, el govern local ha anunciat que posarà en marxa el mercat no sedentari amb parades d'alimentació durant el mes de juny.

Aquest matí, l'Ajuntament rebia un grup de paradistes que es concentrava a les portes de la casa de la vila per protestar i reclamar la reobertura total del mercat. En la trobada, l’Ajuntament ha informat del pla del consistori per reobrir en una primera fase només les parades que ofereixen productes d’alimentació. "Ens han dit que podria ser en dos o tres setmanes però només les d'alimentació. Hem de tenir alguna cosa segura, no permetrem que no sigui així", explica Toni Puigvert, president d'Asomercat, associació que agrupa un 70% dels marxants que munten a Mollet.

Durant la trobada, l’Ajuntament els ha informat que s’està buscant una ubicació alternativa a l’avinguda de la Llibertat, encara per concretar, que permeti garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i de distància de les autoritats sanitàries per aquest tipus d’activitats.

Pel que fa la resta de parades, l’Ajuntament també està buscant ubicacions alternatives per, en una segona fase, "restablir aquest sector del mercat segons vagin evolucionant i concretant-se les mesures decretades per l’estat d’alarma", apunta el Consistori en un comunicat emès aquesta tarda. En aquest sentit, Puigvert avança que des de la Confederació Catalana d'Associacions de Marxants, s'està negociant amb la Diputació per poder reduir les distàncies que es demanen entre parades i flexibilitzar algunes normatives com l'obligació de fer un perímetre al mercat. "Això faria més fàcil recuperar les parades que no són d'alimentació perquè seria més senzill trobar espais adients", considera Puigvert.

En el comunicat, l'Ajuntament també apunta que s'ha recordat als paradistes que, mentre no es pugui retornar a l’activitat, el Consistori els eximeix del pagament de la taxa de mercats, una mesura insuficient per als marxants que estan reclamant als ajuntaments que se'ls eximeixi almenys fins a finals d'any.

En el mateix comunicat, l’Ajuntament assegura haver mantingut "una comunicació fluida amb els paradistes", extrem que Puigvert nega: "Ahir al vespre em van trucar de Mercamollet per demanar disculpes i per iniciar el diàleg per tirar endavant el mercat", assegura el representant dels paradistes.

La regidora de Comerç, Mercè Pérez Piedrafita, ha agraït als paradistes “la seva comprensió en aquests moments excepcionals i la seva predisposició al diàleg". Pérez diu: "Entenc els seus neguits, perquè les parades del mercat són el seu mitjà de vida, però des de l’Ajuntament hem de vetllar per la seguretat de tots els molletans i les molletanes, i hem de garantir que quan el mercat setmanal es restableixi ho faci podent garantir totes les mesures de protecció i seguretat", conclou.

Edicions locals