El tancament de Nissan pot afectar milers de llocs de treball al Vallès Oriental

Segons Pimec, la decisió de la firma japonesa afectarà 425 empreses que hi estan vinculades

Economia

El tancament de Nissan pot afectar milers de llocs de treball a la comarca
El tancament de Nissan pot afectar milers de llocs de treball a la comarca

El tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya tindrà un impacte d'entre un 2,6% i un 3% del PIB, afectarà 425 empreses i eliminarà entre 20.000 i 30.000 llocs de treball, segons Pimec. El president de la patronal, Josep González, ha lamentat la decisió de l'empresa japonesa de tancar la planta a Barcelona i ha assegurat que provocarà una xifra d'atur "molt preocupant".

Davant d'aquesta situació, la confederació ha reclamat un pacte nacional de l'automòbil per "ajudar" al sector. El pla hauria de tenir en compte factors com els costos salarials, la qualitat o la productivitat amb l'objectiu de posicionar Catalunya com un territori "atractiu" en comparació amb altres països.

González ha assegurat que el tancament de Nissan es tracta d'un cas "molt lamentable" però ha afirmat que preveu que sigui un "cas aïllat". El president de la patronal ha atribuït la decisió a la reestructuració global de l'empresa i ha assegurat que no té a veure amb la qualitat del producte, els treballadors o el sector de components, molt important al Vallès Oriental.

El president de Nissan Europa, Gianluca De Ficchy, ha justificat la proposta de tancar les plantes de la marca a Catalunya per la baixa producció, que actualment se situa en el 20% i que estava previst que encara caigués més en els pròxims mesos.

Batalla sindical

CCOO ha expressat aquest dijous el seu rebuig a la decisió de Nissan de tancar la planta de Barcelona i ha instat totes les administracions públiques "a implicar-se en aquesta batalla”. El sindicat ha enviat "tot el suport" als treballadors de l’empresa i als de les auxiliars.

També la UGT ha expressat "rebuig i indignació" amb la decisió de Nissan de tancar les fàbriques a Catalunya i ha criticat que ha vist "manca de voluntat de tots els actors involucrats per intentar salvar questes plantes i les seves plantilles". "La decisió, presa en mig de la crisi sanitària de la Covid-19, condemna més de 3.000 famílies de forma directa i unes 20.000 de forma indirecta", ha afirmat el sindicat en un comunicat.

Aquest divendres, treballadors de Nissan es concentraran a les 11 h davant el concessionari de Granollers, a la carretera del Masnou, per rebutjar la decisió de la firma automobilística. L'acció té el suport d'entitats com CCOO i la CUP.

Edicions locals