Avancen les converses per traslladar la Cambra de Comerç a Parets

Des de la Cambra valoren positivament el canvi, "ja que Parets es troba en un punt estratègic pel que fa a la ubicació de la majoria d’empreses del Baix Vallès"

Economia

Actualment el Baix Vallès compta amb un punt de servei de la Cambra a la Masia de Can Lledó, a Mollet | Aj. Mollet
Actualment el Baix Vallès compta amb un punt de servei de la Cambra a la Masia de Can Lledó, a Mollet | Aj. Mollet | Aj. Mollet

Com ja va avançar el diari Som* el passat mes de febrer, la Cambra de Comerç de Barcelona està estudiant instal·lar una delegació a Parets. Per seguir treballant en aquesta línia, aquesta setmana s’ha celebrat una reunió telemàtica entre el president de la Cambra de Comerç de Barcelona al Vallès Oriental, Jaume Aragall, l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la regidora de Foment de l'Ocupació, Promoció Econòmica, Empresa i Emprenedoria, Carme Herrero, i el regidor de Comerç i Consell Industrial, Joan Martorell.

La trobada ha servit per avaluar el possible trasllat a Parets de la delegació de la cambra, que actualment té una de les seves seus a Mollet del Vallès. Segons apunten des del consistori paretà, "la Cambra de Comerç valora positivament aquest canvi, ja que Parets es troba en un punt estratègic pel que fa a la ubicació de la majoria d’empreses del Baix Vallès".

La regidora Carme Herrero assevera que l'Ajuntament dona “tot el suport a aquesta iniciativa per ajudar a la petita i mitjana empresa i als autònoms”. També valorava positivament l’estudi que s’està realitzant sobre “les professions que seran més demandades en un futur pròxim i quines condicions tindran per orientar tant a les empreses com als treballadors que puguin treballar en aquest àmbit”.

En la trobada també s’ha parlat de la possibilitat de signar un conveni de col·laboració per utilitzar les capacitats de la Cambra en matèria d’assessorament per al servei de Parets Empreses i, alhora, la Cambra s’ha mostrat interessada a participar en les reunions del Consell Industrial que pròximament es constituirà de nou.

La Cambra de Comerç és una entitat que agrupa agents econòmics a tots els sectors de l’activitat. En formen part totes les empreses, nacionals i estrangeres, amb activitat econòmica en la demarcació de la Cambra de Barcelona.

És una institució de representació de les 3.000 empreses aproximadament –autònoms, emprenedors, petites o mitjanes empreses i corporacions– de Barcelona ciutat i les comarques més properes.

'Que cap empresa tanqui'

D'altra banda, el president de la Cambra va explicar als representants del consistori la campanya Que cap empresa tanqui iniciada aquesta setmana amb l’objectiu d’evitar que les empreses catalanes tanquin per culpa de la pandèmia.

Un dels eixos de la campanya és resoldre els dubtes i assessorar les empreses davant d’incerteses derivades de la reducció d’ingressos i liquiditat als seus negocis, així com guiar-les per accedir a les ajudes aprovades per les administracions. El servei s'adreça a emprenedors, autònoms i pimes amb dificultats econòmiques derivades de la pandèmia i és totalment gratuït, individualitzat i accessible a través d'aquest enllaç.

Edicions locals