Treballadors de Nissan es mobilitzen a Granollers en defensa dels llocs de treball

Unes 200 persones han tallat la carretera del Masnou i han empaperat la façana del concessionari

Economia

Unes 200 persones s'han concentrat aquest matí de divendres davant les portes del concessionari Nissan a Granollers, a la carretera del Masnou, per rebutjar la decisió de la multinacional japonesa de tancar les tres plantes de Nissan a Catalunya a finals d'aquest 2020.

La decisió suposarà la pèrdua de 3.000 llocs de treball directes i uns 25.000 d'indirectes, segons les primeres estimacions. De fet, el Vallès Oriental compta amb força indústria dedicada als components de l'automòbil, i, en alguns casos, proveïdora directa de Nissan, com Zanini, de Parets, i Ti Automotive Group Systems, de Montornès. A més, també unes 380 pimes podrien veure's afectades segons Pimec.

Davant la incertesa pel futur, desenes de treballadors de Nissan al Vallès Oriental i de la planta de Montcada i Reixac s'han mobilitzat al concessionari de Granollers, a la carretera del Masnou, que ha quedat tallada durant força estona. Els manifestants han cridat consignes contra l'empresa i han empaperat la façana del concessionari.

"Els polítics anglesos ho han fet millor que els nostres", apuntaven els manifestants. "Per això ara és moment de pressionar, perquè cal defensar els nostres llocs de treball i el pa dels nostres fills". Des de CCOO, el secretari general assegura que les mobilitzacions faran molt complicat el tancament de Nissan.

Edicions locals