El molletà Alex Díaz edita el seu primer llibre, 'Invirtiendo en ti'

L'obra aporta consells pràctics per gestionar millor les finances personals i generar estalvi

Economia

El molletà Alex Díaz edita el seu primer llibre, 'Invirtiendo en ti'
El molletà Alex Díaz edita el seu primer llibre, 'Invirtiendo en ti' | A.D.

El molletà Alex Díaz Codina ha editat el seu primer llibre, Invirtiendo en ti. Mejora tus finanzas personales y maximiza tu libertad financiera. Una proposta literària que va sortir al mercat poques setmanes abans del confinament, amb la qual Díaz dona consells pràctics per gestionar millor les finances personals i comparteix reflexions de com hauria de ser la relació que les persones tenen amb els diners.

Les preguntes d’amics i familiars sobre com poder estalviar van empènyer a aquest jove emprenedor, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i amb experiència amb banca d’inversió, a escriure aquesta obra: “cada cop que els meus amics començaven a tenir ingressos em demanaven opinió i vaig pensar que el llibre podia funcionar”, explica Díaz,  qui assegura que es tracta d’un “llibre molt pràctic i molt didàctic”, perquè pugui seguir-lo qualsevol persona, sense que hagi de dedicar-se a les finances.

Un dels primers consells que dona Díaz per començar a estalviar és ser ordenat: “Analitzar i revisar les despeses ens permet veure que hi ha coses que no tenen sentit i que en podem prescindir d’una forma ràpida i fàcil”, diu. Segons l’autor d’Invirtiendo en ti, cal que les persones s’acostumin a viure per sota de les seves necessitats: “Si tu cada mes estalvies, tens més marge de maniobra per afrontar qualsevol escenari que se’t presenti, com per exemple la situació de crisi actual”.

“En general la societat no tenim, ni som conscients de tenir uns estalvis”, afegeix Díaz, qui afirma que no es tracta de malviure, sinó de “generar uns hàbits d’estalvi que et permetin seguir gaudint de les coses que t’agraden”.

El següent pas, per l’autor d’aquest llibre implica decidir on posar els estalvis que es generen i com generar estalvis alternatius: “Hem de construir una fortalesa financera i per això cal invertir bé i pensar a llarg termini”, uns consells que Díaz exposa en el seu llibre.

Edicions locals