La molletana Núria Guiu, nominada als Premis Dansacat pel seu espectacle 'Likes'

Opta als guardons de millor espectacle i millor intèrpret

Cultura

| Núria Guiu

La molletana Núria Guiua ha estat nominada als premis Dansacat pel seu espectacle Likes. Concretament està nominada a les categories de millor espectacle i millor intèrpret.

Es tracta d'un certamen en el qual es decideixen els guanyadors mitjançant votació al web. És per això que Guiu apunta: "Voldria dir allò de 'que guanyi el millor', però crec que aquesta frase ha quedat obsoleta. Ara potser hauríem de dir 'que guanyi qui tingui més amics al Facebook'".

La manera de decidir els guanyadors, de fet, va directament lligat amb l'espectacle Likes, en el qual, "des d’una perspectiva socioantropològica, l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals", segons explica el web de Guiu. És a dir, expressa amb el seu cos "la nova manera d'agradar, que hi ha internet", així com la simbologia dels M'agrada com a números mercantils.

La ballarina molletana assevera que el xou té una posada en escena "fresca i coreogràfica sobre la presència del cos en l’era digital". Guiu també destaca que és una actuació de dansa contemporània "molt accessible, que convida tothom a entrar-hi a la peça". A més, afirma que "té una fisicalitat forta i entra ràpid, és molt directe".

Des que el va estrenar, Guiu ha representat Likes una setantena de vegades arreu d'Europa. La ballarina recalca que està "molt contenta d'haver creat la peça a Mollet, al CRA'P (Pràctiques de Creació i Recerca Artística)" i que la nominació a aquest premi li serveix de reconeixement, no només a ella, sinó també al mateix CRA'P i a l'Esther Freixa, qui va ajudar Guiu a fer aquest solo.

Likes també ha rebut altres reconeixements com l'Aerowaves 2018, una Menció especial Premi Ciutat de Barcelona 2018 i el millor solo dels Premis de la Crítica 2018.

Edicions locals