La UD Lourdes prescindeix del primer equip per potenciar el futbol base

Els prop de 13.000 euros del sènior masculí s'invertiran en les categories del futbol base

Esports

José Luis Rodríguez Beltrán

"No podem, i no volem, costejar el primer equip amb els diners del futbol base". Ho diu el president de la UD Lourdes, Fernando Diago, que fa més de dues dècades que està vinculat amb el club del barri molletà. La Lourdes, fundada l'any 1977, no muntarà cap primer equip la temporada 2020-2021.

La directiva del club molletà va prendre la decisió a meitats d'aquesta temporada "quan alguns jugadors no venien a entrenar, érem pocs i costava fer convocatòries als partits", admet Diago, que per a la pròxima temporada havia decidit que els jugadors que volguessin continuar havien de pagar-se els costos d'inscripció i la mútua, uns 265 euros per barba. "Hi havia jugadors que volien continuar però quan arribàvem al tema dels diners, ja no hi havia gaire de què parlar", diu Diago, que admet ser una decisió valenta: "de les dues dècades que porto jo vinculat amb la Lourdes, va haver-hi un any que vam estar a punt de no fer primer equip en un descens, però el vam tirar endavant. Aquesta podria ser la primera vegada en la història del club que no tindrem sènior masculí". 

El pressupost d'un primer equip com la Lourdes preveu una partida d'uns 13.000 euros, que ara aquesta anirà destinada a potenciar el futbol base. "En primer lloc, a falta d'acceptar-se la proposta per junta directiva, volem rebaixar la quota del futbol base, de 325 a 300 euros i els juvenils, masculí i femení, a 200 euros", remarca el responsable molletà, que segueix amb les mesures en favor del futbol formatiu: "repercutirà en un millor material i equipació per a la base; a més, les dietes dels entrenadors també pujaran".

La decisió és ferma, tot i que el mandatari està obert a qualsevol proposta de jugadors mentre es paguin els costos. "Si d'aquí a unes setmanes ve un equip sencer i accepta les nostres condicions, podríem tenir primer equip. Però això és molt complicat, tal com està el futbol català", explica Fernando Diago. El club creu que en uns anys podria recuperar el sènior masculí amb els jugadors de la base, com ara fer una bona fornada de juvenils, que puguin fer el salt al primer equip i que se sentin jugadors de la Lourdes. "Volem que el primer equip estigui ple de jugadors de la base i això no passava els darrers anys. Perquè un jugador format a la Lourdes s'anava a jugar en la mateixa categoria a un altre club? Per diners? Nosaltres volem que vinguin a la Lourdes perquè volen", sentencia. 

Acord amb el CF Mollet UE trencat

En els darrers anys la Lourdes havia signat un acord d'afiliació amb el CF Mollet UE, que ara està del tot trencat de cara el curs 2020-2021. En els darrers anys, la Lourdes havia incentivat al seu futbol base amb la possibilitat de pujar jugadors sèniors al primer equip del CF Mollet UE, a Primera o Segona Catalana, o al juvenil, de Preferent o Lliga Nacional. La Lourdes considera que l'acord no ha donat els fruits suficients i no es renovarà a finals del juny. "No hi ha hagut gaire seguiment i hem decidit que no es renovi més", sentencia Fernando Diago.    

Crítiques a la Federació Catalana de Futbol per la suspensió de la competició sense ascensos

La Lourdes s'ha mostrat crítica amb la decisió de la Federació Catalana de Futbol amb el futbol formatiu de no permetre descensos i tampoc ascensos, només si hi ha vacants. "Nosaltres apostem per un sistema que proposava l'espanyola, ascensos i no descensos. Cal premiar als equips que han lluitat per fer l'ascens", diu Fernando Diago, que tot i això admet que respecte a la decisió de la Federació Catalana de Futbol.  

Edicions locals