Deu denúncies a terrasses i clients de Mollet per incomplir les mesures de seguretat

Han estat per no respectar la distància de seguretat entre taules, no fer ús de mascaretes de seguretat o ocupar més espai de l’autoritzat

Economia

Deu denúncies a terrasses i clients de Mollet per incomplir les mesures de seguretat
Deu denúncies a terrasses i clients de Mollet per incomplir les mesures de seguretat

Mollet del Vallès

Després que la setmana passada bars i restaurants de Mollet poguessin reobrir les terrasses amb l'entrada a la fase 1, fins aquest dilluns, la Policia Municipal ha interposat una desena de denúncies per incompliment de les mesures de seguretat que estableix l'estat d'alarma.

Les denúncies s'han interposat a clients i establiments per no respectar la distància de seguretat entre taules, no fer ús de mascaretes de seguretat o ocupar més espai de l’autoritzat.

També s’han interposat denúncies per consumir alcohol a la via pública, orinar al carrer o per desobediència als agents de l’autoritat, entre d’altres.

Segons l'Ajuntament, amb l'entrada de Mollet a la fase 1, tècnics d'Inspecció de Via Pública, la Policia Municipal i els Agents Cívics van iniciar una campanya informativa als establiments de restauració per donar a conèixer els criteris de seguretat establerts a la normativa per tal de garantir la salut dels clients i de la ciutadania en general.

Les condicions principalment són obrir el 50% de les taules autoritzades i només dins l’espai autoritzat i mantenir les distàncies entre taules i vianants d’un mínim dos metres. L’Ajuntament indica que se seguiran fent inspeccions i controls de les terrasses per fer complir la normativa.

Sancions en estat d'alarma

D'altra banda, la Policia Municipal ha fet prop de 5.000 controls a persones, comerços i vehicles des de l’inici de l’estat d’alarma. Les tasques que  dur a terme la policia municipal són resoldre dubtes sobre mesures permeses i també controls per comprovar el compliment de les mesures i les franges horàries. La Policia Municipal ja ha posat més de 700 sancions des de l’inici de l’estat d’alarma. Es continuen fent vigilàncies a peu, amb bicicleta i amb vehicle.

Edicions locals