Salut proposa que el Vallès Oriental passi dilluns 8 de juny a fase 2

La proposta ha estat aprovada aquest dilluns a la tarda pel Procicat

Societat

ÚLTIMA HORA: Salut proposa que el Vallès Oriental passi dilluns 8 de juny a fase 2
ÚLTIMA HORA: Salut proposa que el Vallès Oriental passi dilluns 8 de juny a fase 2

El Departament de Salut proposarà aquest dilluns al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària de Barcelona i les metropolitana sud i nord, en què es troba el Vallès Oriental, passin a la fase 2 del desconfinament a partir del dilluns vinent, 8 de juny.

A més també es demanarà que pugui avançar fins a aquest nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors. Pel que fa a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran, Salut demanarà que avancin a la fase 3.
 
Les propostes han estat aprovades aquesta tarda pel Procicat i els informes pertinents s’enviaran avui mateix al govern espanyol. Girona, Catalunya Central, Penedès i Garraf es mantenen en fase 2.
 
L'executiu català recorda que la setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més a la fase 1 arran que es va detectar un augment de casos en diversos àmbits. Segons el Govern, la situació té una “bona evolució” per la qual cosa l'àrea “estaria en condicions” per al pas a la fase 2.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En aquest sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i aquesta estabilitat, el Departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies, subratlla el Govern.

 

Edicions locals