La Diputació destina 1,6 milions d'euros al pla de xoc per la reactivació econòmica del Vallès Oriental

La corporació dona llum verda al programa ‘Cap municipi enrere’, perquè els ajuntaments puguin assumir les despeses extraordinàries provocades per la pandèmia

Economia

La Diputació de Barcelona ha aprovat la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província. Ho ha fet donant llum verda al programa 'Cap municipi enrere', dotat amb 15 milions d’euros i a través dels quals es destinen 1.624.078,04 euros als municipis del Vallès Oriental. L’objectiu del pla és que els ajuntaments puguin pagar les despeses que han hagut d’afrontar durant l’emergència.

Aquests recursos se sumen als 15 més que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències. Aquests dos programes constitueixen una primera fase del Pla de Xoc.

Es tracta, en total de 30 milions d’euros del conjunt dels 100 milions previstos en aquest Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, té per objectiu reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

Per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb l’aprovació d’aquest programa s’ofereix "solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis", com s'ha "estat fent des del moment zero". Marín assegura, a més, que "és essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere". 

Edicions locals