Mollet té un 30% més d'aturats que ara fa un any

La ciutat compta amb 4.089 persones sense feina, gairebé un miler més que el maig del 2019

Economia

La paralització de bona part de l’activitat econòmica arran de la crisi sanitària de la Covid-19, que ha congelat contractacions, ha comportat un fort augment de l’atur durant el mes de maig, que s’afegeix a la pujada que ja es va registrar durant els mesos de març i abril.

A Mollet, l'increment ha estat del 3,21% respecte al mes d'abril i del 29,77% respecte al maig de l'any passat. La ciutat compta ara amb 4.089 persones sense feina, i és després de Granollers (4.443 aturats) el municipi del Vallès Oriental amb més persones desocupades.

Al conjunt del Baix Vallès l'increment ha estat del 4,35% respecte al mes d'abril i del 32% respecte al maig de l'any passat. Actualment, el Servei d'Ocupació de Catalunya compta amb 8.902 persones desocupades dels municipis baixvallesans, gairebé 2.000 més que l'any anterior.

Valoració des d'UGT

Segons el sindicat UGT, per tercer mes consecutiu la situació d’estat d’alarma, provocada per la pandèmia de la Covid-19, "colpeja amb força l’economia i el nostre mercat de treball", unes dades d'atur que a la comarca arriben fins a les 26.771 persones, "la xifra més alta des del mes de maig de 2016", afirmen i "el pitjor mes de maig que es recorda".  Aquestes dades signifiquen un increment de 1.226 persones respecte al mes anterior, i de 5.692 persones més en un any a la comarca.

El sindicat recorda que aquestes dades no recullen les 36.004 persones treballadores afectades pels 4.750 expedients de regulació temporal d’ocupació presentats al Vallès Oriental des de l’inici de la situació d’estat d’alarma, ja que aquestes  no es comptabilitzen com a persones en situació d’atur.

Per tot plegat, la UGT reclama que "ja funcioni de manera urgent la renda mínima conjuntural i extraordinària" i "exigeix que es faciliti, es garanteixi i s’agiliti la tramitació de les prestacions per ERTO".

 

 

 

 

 

Edicions locals