La CGT denúncia 'repressió sindical' de Ramcon en l'acomiadament d'una treballadora del servei de neteja municipal

El sindicat considera que l'empresa ha actuat amb la 'complicitat' de l'Ajuntament de Mollet

Economia

La CGT del Vallès Oriental acusa l'empresa Ramcon S.A., amb la "connivència" de l'Ajuntament de Mollet, de repressió sindical en l'acomiadament d'una treballadora del servei de neteja dels equipaments municipals i membre activa de la secció sindical. L'empresa substitueix a Expertus en la neteja i la consergeria dels equipaments municipals de Mollet des de fa uns mesos.

Segons la CGT, el motiu de l'acomiadament, que s'ha fet efectiu aquest dimarts, seria una entrevista que la treballadora hauria concedit a la televisió Vallès Visió durant el descans de la seva jornada laboral a l'escola Sant Vicenç, en la qual explicava la situació que havia patit amb la supressió dels pagaments de l'empresa Expertus i que la nova empresa Ramcon es feia càrrec del servei.

El sindicat explica que "en tot moment, la nostra companya pensava que es tractava d'una notícia realitzada amb el consentiment de l'Ajuntament, ja que l'administració forma part del consorci propietari del canal de televisió" i que es tractava d'una "notícia informativa" sobre el canvi de concessionari, ja que en la mateixa informació també apareixia la primera tinent d'alcalde, Mireia Dionisio, explicant el canvi d'empresa i la situació viscuda amb les treballadores.

Segons el sindicat, però, el passat 4 de maig l'empresa va comunicar a la treballadora l'obertura d'un expedient disciplinari que ha acabat amb acomiadament, on s'acusaria la treballadora de "danyar" la imatge de l'Ajuntament i l'empresa.

Segons detalla l'escrit on es comunica a la treballadora l'acomiadament disciplinari, els fets suposen desobediència a les instruccions de l'empresa, transgressió de la bona fe contractual i abús de confiança, per deixar entrar al centre de treball personal extern al servei de neteja, quan aquest estava tancat al públic per imperatiu legal, i cap persona de l'Ajuntament l'havia autoritzat per deixar entrar a ningú. Que deixar entrar algú, suposava incomplir les obligacions en matèria de riscos laborals relatives a la seguretat per la Covid-19 i que la treballadora donant aquesta entrevista s'hauria entregat a distraccions en hores de feina.

Per tot plegat, des del sindicat exigeixen la immediata readmissió de la treballadora i denuncien la "complicitat" de l'Ajuntament de Mollet amb aquest acomiadament. Consideren que estan davant d'un "acomiadament per motius sindicals" i que "l'empresa amb la connivència de l'Ajuntament vol escarmentar la labor sindical de la treballadora en defensa dels drets dels treballadors de Ramcon".

La resposta de l'Ajuntament

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament han afirmat que el consistori no és part d'aquest conflicte ni és "còmplice" com surt a l'escrit. Consideren que es tracta d'un "tema laboral entre una treballadora i la seva empresa", i entenen que "ambdues parts seguiran els processos legals o jurídics que convinguin". Segons aquestes mateixes fonts, "l'obligació de l'Ajuntament com administració és la prestació del servei i donar compliment al contracte".

En un comunicat emès a posteriori, l'Ajuntament de Mollet ha recordat que el consistori "ha demostrat, sobradament, la proximitat amb el conjunt de treballadors i de treballadores durant tot el conflicte amb l'anterior empresa per tal de garantir en tot moment els salaris i la seguretat de la plantilla" i que en el moment que la nova empresa va agafar el contracte, els treballadors i les treballadores "estaven al corrent" del cobrament de totes les nòmines mensuals.

Edicions locals