La PAH demana aturar tots els desnonaments fins al 2021

Una vintena de persones s'han concentrat aquest dijous davant dels jutjats de Mollet

Societat

Concentració davant dels jutjats de Mollet
Concentració davant dels jutjats de Mollet | PAH Mollet

Una vintena de persones s'han concentrat davant dels jutjats de Mollet aquest dijous al matí per demanar la paralització dels desnonaments. L'acte convocat per la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) arreu de l'Estat, s'ha fet coincidint amb la tornada a l'activitat dels equipaments de justícia.

La PAH denuncia que la moratòria de 6 mesos en els desnonaments, anunciada pel Govern el primer més de confinament, "només afecta alguns desnonaments de lloguer en els quals s'acrediti, en els jutjats la vulnerabilitat produïda per la Covid-19", segons explica Juanjo Ramón, portaveu de PAH Mollet.

En aquesta direcció, segons la PAH, la resta de desnonaments no haurien estat aturats per la moratòria, sinó per la suspensió dels terminis processals, per la qual cosa, la plataforma alerta que els desnonaments es poden reprendre a partir d'aquest dijous, gràcies a una modificació legal aprovada pel Consell de Ministres a finals de maig.

Catalunya, la comunitat amb més desnonaments

Per tot plegat, la plataforma demana que s'aturin els desnonaments fins a finals d'any per "deixar que les famílies puguin refer-se després d'aquesta crisi sanitària", diu Ramón, qui recorda que l'habitatge és un dret fonamental. Segons Ramon, fins al febrer, a Espanya hi havia 250 desnonaments diaris, sent Catalunya la comunitat amb més desnonaments de l'Estat. Unes xifres que no descarta que puguin anar a més i aproximar-se als 500 diaris que es patien en l'anterior crisi, si els desallotjaments continuen en marxa.

Ramón també ha recordat que a Mollet, estaven previstos per mitjans de març, dos desnonaments que van quedar aturats a conseqüència de la pandèmia.

Per altra banda, la plataforma ha preparat una carta per entregar al jutge degà on se li demana que s'aturin els desnonaments fins al 2021. També han preparat diversos documents jurídics perquè les persones amb amenaça de desnonament puguin recórrer els fets davant la justícia.

Edicions locals