L'Ajuntament de Mollet aprova un segon paquet de mesures per la crisi Covid

Les modificacions en taxes suposarà que el Consistori deixi d'ingressar mig milió d'euros

Economia

Mollet del Vallès

El ple municipal de dijous també va servir per aprovar per unanimitat un segon paquet de mesures econòmiques per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19, moltes de les quals ja havien estat anunciades pel govern local.

Principalment, es van fer modificacions en taxes municipals, que suposaran, segons la previsió municipal, que l'Ajuntament deixi d'ingressar uns 500.00 euros.

En concret, es va aprovar la suspensió de la taxa de taules i cadires (terrasses) des del decret de l’estat d’alarma fins el 31 de desembre de 2020.  També se suspèn la taxa de recollida de paper i cartró comercial pels comerços i serveis que han hagut de tancar durant l’aplicació de l’estat d’alarma, des del decret d’aquest i fins a finals d'any.

Pel que fa a la taxa d'escola bressol, si en el moment de la preinscripció un o dos dels progenitors estaven en un ERTO o en atur, se’ls podrà aplicar el barem de la tarifació social de l’escola bressol que els hi pertoqui, pels ingressos que acreditin tenir durant el mes de març, abril i maig. La seva taxa d’escola bressol es comprovaria trimestralment. Mentre compleixin requisits continuarien tenint la tarifació social.

Taxa d'aigua i escombraries

Sobre la taxa de l'aigua, a partir del cobrament del segon trimestre, a aquelles famílies que estiguin en atur o en un ERTO i autònoms que han vist reduït els seus ingressos com a conseqüència de l’estat d’alarma, se’ls aplicarà la bonificació del 95% de la taxa de l’aigua, si compleixen els requisits amb els seus ingressos de març, abril i maig. Se’ls hi aplicaria aquesta reducció del 95% en cada trimestre, mentre que compleixin els requisits i per tant serà revisable trimestralment.

Sobre la taxa d'escombraries, polèmica per l'increment d'aquest any, s'aplicarà una tarifa reduïda de 0,83 euros trimestrals a les famílies que estiguin en atur, en un ERTO o autònoms que han vist reduït els seus ingressos com a conseqüència de l’estat d’alarma, si amb els ingressos de març, abril i maig compleixen els requisits.

Ajudes a casals d'estiu

El plenari també va aprovar per unanimitat la modificació de les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de programes educatius de 2020, amb l'objectiu d'ajudar aquelles entitats que vulguin organitzar casals d'estiu al municipi. "Es modifiquen els criteris per poder donar suport a l'organització d'aquesta activitat", deia Mireia Dionisio, qui assegurava que també es mantindran les beques per als casals. La regidora socialista també avançava que l'Ajuntament està treballant per organitzar com cada any el casal d'estiu al complex de Ca n'Arimon.

Edicions locals