Salut proposa mantenir el Vallès Oriental en fase 2 la setmana que ve

Amb tot, el Departament no descarta que la decisió pugui canviar durant la setmana

Societat

| ACN

El Departament de Salut mantindrà Barcelona i les regions metropolitanes, i per tant el Vallès Oriental, en fase 2 la setmana vinent. Amb tot, no es descarta que la decisió pugui canviar durant aquesta setmana.

Salut proposa que només les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central avancin a la fase 3 el proper 15 de juny. La resta de regions es mantindrien com estan ara. L'Alt Penedès i el Garraf s'integren en la regió metropolitana de Barcelona i aniran al seu ritme a partir d'ara per una qüestió de mobilitat. Tota aquesta àrea es quedarà de moment en fase 2, igual que Lleida. Girona i Catalunya Central se sumaran dilluns al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que ja han entrat en fase 3 aquesta setmana. La consellera de Salut va descartar que en aquesta proposta es plantegés que Barcelona passés a fase 3. Ara bé, fonts de Salut no tanquen la porta a res durant la setmana i diuen que tot pot canviar.
 
La proposta l'ha aprovada aquesta tarda el Procicat i els informes ja s'han enviat al govern espanyol, que hi haurà de donar el vistiplau.

 

Edicions locals