El Museu Abelló reobre amb entrades gratuïtes fins al mes d'octubre

S'han prorrogat les exposicions i s'hauran de seguir tot un seguit de mesures de seguretat per consultar el Museu

Cultura

El Museu Abelló reobre amb entrades gratuïtes fins al mes d'octubre
El Museu Abelló reobre amb entrades gratuïtes fins al mes d'octubre | Museu Abelló

El Museu Abelló va reobrir les portes el passat dijous 4 de juny, i es pot visitar en l'horari habitual –de dijous a dissabte, de 17 h a 20 h; i dissabtes, diumenges i festius, d’11 h a 14 h–. A més, cal destacar que l'entrada al Museu serà gratuïta durant tota la temporada d'estiu, que arriba fins al 4 d'octubre.

Actualment es pot visitar l'exposició permanent així com les temporals Fer. L’humor amable i Tiempo al tiempo, del paretà Oscar Moya, al Racó de l'Artista. El que encara no està disponible per al públic és la Casa del Pintor Abelló.

La directora del Museu, Pepa Ventura, explica que "quan arriba la gent s'han de rentar les mans". A l'entrada disposen d'hidrogel i també poden rentar-se-les amb aigua i sabó al lavabo. També diu que la majoria d'assistents durant aquesta setmana han portat mascareta, tot i que únicament és obligatòria si no es poden mantenir uns dos metres de distància amb la resta de persones.

Pel que fa a mesures establertes pel Museu molletà, s'ha creat "un circuit marcat a terra amb fletxes",  expressa Ventura. L'objectiu és evitar trobades de cara entre els usuaris. També s'han restringit les tauletes amb les audioguies i La Mirada Tàctil a les persones amb problemes d'accessibilitat. En el primer cas, la resta d'usuaris podran trobar les audioguies al web del Museu i accedir-hi des del seu mòbil personal accedint al Wi-Fi del Museu; i en el segon cas, se seguiran uns protocols de seguretat i només es podrà tocar La Mirada Tàctil amb guants. Per últim, els fulls de sala ja no estaran a l'entrada per agafar i remenar lliurement, sinó que s'hauran de demanar al personal del Museu.

Edicions locals