El Festival L'Arlequí se celebrarà al Jardinet els dies 5 i 6 de setembre

S'ha hagut d'adaptar al context actual i oferirà tres espectacles dissabte i dos el diumenge

Cultura

El Pony Pisador va actuar al Jardinet en la darrera edició de L'Arlequí
El Pony Pisador va actuar al Jardinet en la darrera edició de L'Arlequí | Festival Artístic Internacional L'Arlequí

Sergio Carrillo

Els pròxims dies 5 i 6 de setembre se celebrarà la cinquena edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí. Organitzat per Escena Mollet i el Casal Cultural, l'esdeveniment tindrà lloc al Jardinet del Casal i acollirà espectacles de música, de dansa i de circ de petit format "d’una qualitat espatarrant", segons afirmen els organitzadors.

El context actual ha fet que el festival s'hagi hagut d'adaptar a les circumstàncies. D'una banda, pel que fa a la ubicació: si fins ara els espectacles es realitzaven als carrers i places de la ciutat, així com al restaurant el Socarrat i al Jardinet, enguany només tindran lloc en aquest darrer espai, "per poder controlar l'aforament". A més, per garantir les mesures de seguretat, es canvia el format de pagament per gorra per unes entrades "a un preu assequible".

Més enllà de la part organitzativa, que s'haurà d'ajustar quan se sàpiguen les mesures de seguretat per als espectacles culturals que hi haurà al setembre, pel que fa a la part artística, el cartell d'aquesta cinquena edició serà més reduït que en altres edicions i sense companyies internacionals. "Havíem crescut moltíssim en els últims anys", diu Pau Segalés, director artístic del festival, qui explica que per enguany havien previst la participació d'en Tortell Poltrona, amb una gala d'inici de Pallassos Sense Fronteres, així com l'actuació d'artistes del Brasil o del Japó, entre d'altres.

Tanmateix, finalment seran tres espectacles el dissabte, "íntims i poètics", i dos més el diumenge, "més còmics". Actualment ja hi ha confirmades quatre de les cinc companyies, tot i que no se'n faran públiques totes fins d'aquí a unes setmanes. Segalés diu que han volgut "abastar diferents disciplines per tenir un cartell ben equilibrat" i assegura que els artistes a qui havien convidat i que finalment no hi podran participar, tornaran a ser convidats per actuar-hi el 2021. El director artístic també explica, tenint en compte que el novè Festival Faràndomus –també organitzat per Segalés– s'ha hagut d'ajornar per la Covid-19, el cartell de L'Arlequí inclourà "una barreja de les propostes més locals dels dos festivals".

"Hem vist la llum"

Els organitzadors d'aquest esdeveniment han anunciat la cinquena edició amb un cartell creat per Mariona Rabasa sota el lema de Desconfinem la cultura!.

Segalés, qui ha patit l'aturada d'espectacles culturals durant el confinament com a programador i com a artista, assevera: "Hem vist la llum. L'Arlequí és una manera d'anar reactivant la cultura". El molletà ha perdut, com a artista, gairebé una cinquantena d'espectacles des que va engegar l'estat d'alarma.

Edicions locals