Sergi Mingote preveu coronar 14 cims i completar 7.200 km en bicicleta en 60 dies

L'esportista paretà iniciarà dilluns el nou repte que transcorrerà gran part per camins del projecte Eurovelo 8

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Sergi Mingote preveu coronar 14 cims i completar 7.200 km en bicicleta en 60 dies
Sergi Mingote preveu coronar 14 cims i completar 7.200 km en bicicleta en 60 dies

José Luis Rodríguez Beltrán

Pujar 14 cims emblemàtics d'Europa, completar 7.200 km en bicicleta, travessar 10 països i fer-ho en solitari durant 60 dies. Aquest és el nou repte majúscul del paretà Sergi Mingote, que ha anomenat la seva nova aventura, Olympic Route PIRIBCN2030. 

La ruta començarà dilluns a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i es preveu acabar d'aquí a dos mesos quan coroni el Mont Olimp (2.919 metres) de Grècia, travessant gran part dels camins en bicicleta per la ruta sostenible del projecte Eurovelo 8 que uneix Cadis fins a Xipre. El paretà afronta aquest nou desafiament després d'haver ajornat uns mesos el projecte 14x1000 per la Covid-19, que preveu reprendre al setembre. "A la vida un ha de saber adaptar-se a les noves situacions i reinventar-se. En aquest nou repte hi ha una part de mirar endavant", explica al diari Som Sergi Mingote, que veu en el nou projecte una oportunitat per seguir fent d'ambaixador de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Les primeres setmanes travessarà els Pirineus catalans, aragonesos i Andorra, pujant cims emblemàtics com ara el Pic d'Estats (3.143 m), la Comapedrosa (2.942 m) o l'Aneto (3.405 m). 

El trajecte continuarà per França, Itàlia, Suïssa, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània i finalment Grècia. Durant aquest periple pujarà cims destacats com el Mont Cinto (2.706 m), de Còrsega; el Gran Paradiso (4.061 m) dels Alps; i els cims de Mont Cristallo (3.221 m) o el Cim di Mezzo (3.154 m), de pedres dolomítiques. Tot el recorregut serà amb la seva bicicleta i els enllaços necessaris amb transport públic i vehicles elèctrics. "Amb aquest projecte també es vol demostrar que és possible una mobilitat sostenible, com ho és la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona", diu Mingote, que assegura que mourà un pes total de més de 100 kilos, entre el pes de la bicicleta, el material que portarà -incloent la seva tenda de campanya- i els seus 63 kilos. 

Primera etapa, de Barcelona a Girona

La primera etapa serà entre Barcelona i Girona. El paretà iniciarà el trajecte passant per la ruta del projecte Eurovelo 8, que passa precisament per la conca del Riu Besòs-Tordera. "Aquest és un projecte continental, que permet travessar de Cadis fins a Xipre per camins de cicloturisme. Intentaré fer al màxim aquesta ruta, tot i que quan pugi als cims m'hauré de desviar", diu Mingote. 

El paretà, que viatjarà tot sol, admet que no té por al llarg trajecte però sí que respecte. "Jo sempre vaig amb una premissa clara: el 95% de la gent que et trobes són bona gent, s'ha de procurar no trobar-te amb el 5% que no és bona. Majoritàriament la gent és molt hospitalària, tot i que jo vaig amb la meva tenda de campanya que poso en qualsevol lloc".

Edicions locals