Cons i llums leds a l'ACB, ideades per Xavi Espin

El montornesenc crea amb dos socis de Montmeló Tripl3 Shot, de distribució de material de bàsquet

Esports

Xavi Espin amb Jasikevicius, exjugador professional.
Xavi Espin amb Jasikevicius, exjugador professional.

José Luis Rodríguez Beltrán

A les pistes d'entrenament de les seccions de bàsquet del FC Barcelona o el Real Madrid hi ha la signatura del montornesenc, Xavi Espín, amb la seva empresa Tripl3 Shot. Espín, que és president del CB Vila de Montornès, va posar en marxa fa dos anys una empresa per distribuir material d'entrenament de bàsquet, que actualment ja té la capacitat de crear material propi. D'entre els seus clients, els principals equips de l'ACB.

L'empresa, amb seu a Granollers, va néixer amb la simple voluntat de ser una distribuïdora de material de bàsquet, però de seguida es va crear un departament d'R+D+I, que ha possibilitat veure a les pistes del màxim nivell estatal els cons o les llums creats per Tripl3 Shot. "Vam començar distribuint màquines de tir, però a mesura que vas parlant amb entrenadors i jugadors t'expliquen les seves necessitats i intentes trobar solucions per a les seves inquietuds. Des del principi vam idear un departament d'innovació, que ha donat els seus fruits", explica Xavi Espín, que va fundar l'empresa amb dos veïns de Montmeló, Sergio González i Ismael González.

Un dels seus productes estrella són uns cons, que tenen molta demanada. "És un con típic, però millorat que permet fer un millor dribling durant els entrenaments per les seves característiques. S'utilitza per entrenar i està fabricat a mida de les necessitats que ens van demanar, és molt específic", admet Espín, que també destaca uns llums leds per entrenar: "Són uns llums reactius, que es venen amb estoig. Permet treballar molt bé els reflexos".

La cartera de clients de l'empresa vallesana ha anat creixent mes a mes, fins arribar a una situació actual amb molts equips de l'ACB, a banda de Barça o Madrid, també hi ha lligams amb Betis, Unicaja de Màlaga, Manresa, Saragossa o València, entre d'altres. La facturació del darrer any va ser d'uns 200.000 euros i enguany es preveu doblar. "Amb el confinament, hem tingut un augment important en les peticions de material d'entrenament. És una constant perquè tothom vol entrenar i ara que ja estem en desescalada, i l'entrenament és individual, doncs també és més necessari que mai", explica Espín, que adverteix, que l'empresa comença el seu camí internacional en altres països europeus amb equips de Turquia, Montenegro i Suècia.

En l'àmbit personal, Espín va haver de tancar fa unes setmanes una botiga de material esportiu a Granollers, que estava vinculada amb el bàsquet, tot i que Tripl3 Shot li permet continuar estar vincular amb l'esport de la cistella. "Tot això suposa que la teva passió pel bàsquet, es pugui convertir també en la teva professió", remarca.

Edicions locals