Les colles tornen a reclamar al govern molletà un local durant tot l'any

En una xerrada virtual organitzada per ara mollet, el partit va anunciar que demanarà la creació d'una coordinadora d'entitats

Cultura

Volen disposar d'un espai on, entre d'altres, la ciutadania pugui anar a veure el bestiari de les colles, el Moll Fer (a la imatge) i la Santa Teca
Volen disposar d'un espai on, entre d'altres, la ciutadania pugui anar a veure el bestiari de les colles, el Moll Fer (a la imatge) i la Santa Teca

Sergio Carrillo

Ara Mollet ERC vol crear una coordinadora d'entitats a la ciutat. Així ho va informar el portaveu Oriol López en la xerrada virtual que va organitzar la formació política amb els caps de colla de Morats i Torrats per tractar l'estat de les colles i reflexionar sobre la festa major. Concretament, López va dir que aquesta proposta la presentarien en el pròxim ple ordinari i considera que seria una bona iniciativa "per cohesionar la vida associativa, per intercanviar projectes i coneixences, i per posicionar-se en aspectes clau de la ciutat".

Alhora, el republicà va expressar la voluntat que la nomenclatura de la gresca d'estiu sigui Festa Major de Morats i Torrats, una petició que agrada a ambdues colles.

El cap de colla torrat, Albert Carreras, també va apuntar cap a una de les grans mancances de les colles: un local "on les colles poguessin gestionar tots els actes que fan; actualment les condicions amb què ho fem són molt justetes". Sobre aquesta reclamació que ve de lluny i que permetria disposar d'un espai on la gent pogués anar a veure el bestiari de les colles, el Moll Fer i la Santa Teca, hi va afegir: "Volem un local on qualsevol que vulgui implicar-se amb les colles pugui venir i parlar amb nosaltres, i que qualsevol persona que vulgui fer un acte, també pugui venir i demanar-nos-en ajuda".

En aquesta línia, el cap de colla Morat, Jose López, deia que el local havia de poder servir com un museu de les colles "on les escoles poguessin venir, i on poguéssim fer xerrades i petits actes". També va lamentar: "No pot ser que les nostres cases siguin magatzems municipals, perquè l'Ajuntament no ens ofereixi un lloc on poder treballar durant tot l'any. No pot ser que en altres poblacions tinguin un local per vendre samarretes i que nosaltres hàgim d'anar amb un carro del Mercadona venent samarretes en una plaça".

Comunicació millorable

La comunicació entre colles i consistori és un altre punt a millorar, segons van apuntar Morats i Torrats. Carreras va dir en aquest sentit: "Ens agradaria millorar la comunicació amb l'Ajuntament. Ens agradaria un temps de resposta més ràpid i una comunicació més fluïda". I López va titllar de "frivolitat" el fet que l'Ajuntament decidís "cancel·lar la festa major sense tan sols preguntar-nos. Es podria haver fet una taula d'entitats, com s'ha fet en altres poblacions, per parlar-ne i treure idees".

Manca de reconeixement

Per últim, Carreras també va considerar que els manca "molt reconeixement": "Les colles no són unes entitats que fan coses per festa major, fan actes durant tot l'any i hi ha moltes hores de dedicació i hi ha molt esforç". El cap de colla de Torrats també va dir: "Molta gent no sap que nosaltres no cobrem res, que passem moltes hores del nostre temps lliure per fer actes per a ells. Hauríem de poder trobar la manera de fer arribar aquesta informació a la gent i poder explicar què fem les colles, com d'obertes som, que tothom pot ser-ne partícip i que poden comptar amb nosaltres per qualsevol cosa que vulguin".

Prohibit engalanar els carrers

Diumenge va tenir lloc la primera assemblea telemàtica de Torrats, amb la participació d'una quarantena de membres de la colla. Tots plegats van coincidir que havien de "tenir presència durant la festa major" dins de les possibilitats que hi hagi. Un dels temes que es va comentar és la prohibició de l'Ajuntament a fer activitats a l'aire lliure, però també a decorar els carrers. "En aquell moment ens van dir que no podríem engalanar els carrers, però dubto molt que quan arribi el moment no ens autoritzin a fer-ho", comenta Albert Carreras, cap de colla torrat.

Edicions locals