Els casals d'estiu es preparen per obrir tot i el descens d'infants inscrits

Uns 7.000 monitors han rebut formació per ser responsables de prevenció i higiene aques estiu

Societat

Els casals d'estiu es preparen per obrir tot i el descens d'infants inscrits
Els casals d'estiu es preparen per obrir tot i el descens d'infants inscrits | Silvia Ferran / Aj. Parets

Els casals d'estiu del Baix Vallès treballen en els últims preparatius de cara a poder obrir aquesta temporada. Gairebé tots els municipis han decidit posar en marxa aquests espais de lleure per als infants. Sant Fost ha estat dels únics que ha preferit no activar-lo, per la baixa demanda de les famílies del municipi.

Un dels primers a obrir portes serà el de Martorelles, ho farà el 25 de juny estrenant ubicació, l'escola Simeó Rabasa, en lloc de les Pruneres com s'havia fet en els darrers anys. El casal compta amb un centenar d'inscrits, la meitat dels que ho van fer l'any passat.

A Montornès, han estat 230 els infants que s'han inscrit. Tot i que en un principi s'havien previst cinc escoles diferents on fer-se el casal, finalment es farà a les escoles Marinada, Palau d'Ametlla i Can Parera. Dilluns està prevista una reunió telemàtica amb els pares.

A Mollet, Ca n'Arimon acollirà el campus d'estiu que es realitzarà des del 29 de juny i fins al 10 de setembre, en horari de  8 h a 17 h i amb servei de menjador. Mentre que a Parets, el casal començarà el 29 de juny i acabarà el 31 de juliol. Aquest any l'aforament està limitat a 360 nens i nenes.

Nou responsable de seguretat i higiene pels casals

Per altra banda, durant els darrers dies, la Direcció General de Joventut i la Secretaria de Salut Pública s'ha encarregat de formar virtualment a més de 7.000 monitors que aquest estiu seran responsables de prevenció i higiene de les activitats de lleure. Aquesta figura vetllarà pel compliment dels protocols a les activitats en matèries com rentat de mans, la desinfecció, els grups reduïts o la detecció de símptomes de Covid-19.

Edicions locals