[VÍDEO] La reivindicació per l'alliberament dels presos torna als carrers

Diversos col·lectius han reprès les mobilitzacions en les darreres setmanes

Política

[VÍDEO] La reivindicació per l'alliberament dels presos torna als carrers
[VÍDEO] La reivindicació per l'alliberament dels presos torna als carrers | FOTO: @ANC_Montornes

Amb l'etapa de desescalada, els col·lectius en defensa de l'alliberament dels presos polítics catalans recuperen les seves reivindicacions al carrer. És el cas del grup Àvies i Avis de Mollet per la Llibertat, i de les ANC de Sant Fost i Montornès.

La setmana passada, el col·lectiu Àvies i Avis de Mollet del Vallès per la Llibertat va tornar a sortir al carrer per reivindicar la llibertat dels presos polítics empresonats i el retorn dels exiliats. Des de la tardor del 2017, cada dimecres al migdia, aquest col·lectiu es concentrava davant l'Ajuntament, fins que la crisi de la Covid-19 va fer que se suspenguessin les trobades.

Dimecres, però, els avis i àvies molletans retornaven a la reivindicació després del confinament, això sí, amb les mesures de distanciament i protecció corresponents. A l’inici de la trobada s’ha guardat un minut de silenci per la Maria i en Tomàs, habituals a aquestes concentracions, i per tots els altres morts durant aquestes 14 setmanes.

De fet, aquesta tornada a la reivindicació setmanal ha estat la normalitat dels diferents col·lectius de Taca d’Oli d’arreu de Catalunya.

Les ANC també al carrer

En les darreres setmanes també ha reprès les concentracions a la plaça de l'Ajuntament l'ANC de Sant Fost, qui va desconvocar les trobades reivindicatives a mitjans de març després de 124 setmanes ininterrompudes. El passat 26 de maig es reprenien les concentracions dels dimarts, també amb mesures de seguretat i higiene.

Per la seva part, l'ANC de Montornès també fa unes setmanes que ha iniciat concentracions als jardins de l'Ajuntament, per, en aquest cas, "reemprendre la lluita per la independència".

Edicions locals