El Consorci per a la Gestió de Residus incorpora un nou vehicle a la seva flota

Amb aquest ja són quinze els vehicles que s’han incorporat al llarg del 2020

Societat

El Consorci per a la Gestió de Residus incorpora un nou vehicle a la seva flota
El Consorci per a la Gestió de Residus incorpora un nou vehicle a la seva flota | Consorci Gestió Residus

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha incorporat a la seva flota un vehicle amb ganxo portacontenidors, grua i compactador intercanviable de càrrega superior que prestarà servei de recollida selectiva de vidre, envasos lleugers i paper-cartró.

El vehicle, que també realitzarà tasques de suport a la xarxa de deixalleries, estarà operatiu als municipis baixvellesans de la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles, entre altres localitats de la comarca.

Amb un cost de 240.964,43 €  (IVA exclòs), el vehicle compta amb un recol·lector compactador intercanviable que incorpora permet la seva substitució, en cas d’avaria, per un altre compactador o caixa oberta, així el vehicle pot continuar actiu. La seva mecànica permet que el recol·lector compactador treballi al mateix temps que el vehicle circula, premsant els residus i alliberant espai per continuar buidant contenidors. També disposa d’un sistema de seguretat en cabina que avisa al xofer en cas de reprendre la marxa amb la grua desplegada o mal col·locada, i d’un sistema de control adaptatiu de velocitat de creuer (ACC), millora que ajuda a reduir les situacions de frenada d’emergència, que poden provocar col·lisions.

Aquest vehicle també és més eficient, el que permet reduir despeses, i contamina menys, ja que els requeriments dels motors de vehicles EURO VI són més exigents en les emissions, principalment, d'òxid de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM), i redueixen el soroll.

Renovació de la flota

Amb aquests ja són 15 els nous vehicles que s’han incorporat aquest 2020. L'acció forma part del procés de renovació de la flota de l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA, per donar cobertura a les necessitats de recollida dels municipis consorciats. 

Edicions locals