Sergi Mingote inicia el repte olímpic fins al Mont Olimp grec

El paretà ha fet parada al parc del Falgar de les Franqueses per seguir el repte de 7.200 km en bicicleta i pujar 14 cims

Esports

Sergi Mingpte al Parc del Falgar, de les Franqueses.
Sergi Mingpte al Parc del Falgar, de les Franqueses. | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

El paretà Sergi Mingote ha carregat aquest dilluns les cinc alforges de la seva bicicleta i ha iniciat el seu nou repte esportiu: coronar 14 cims europeus i superar els 7.200 km en bicicleta entre Barcelona i el Mont Olimp, de Grècia. L'alpinista ha posat en marxa la seva nova aventura, anomenada Olympic Route PIRIBCN2030, amb sortida des de l'Estadi Lluís Companys de Barcelona posant direcció Girona, per completar la primera etapa d'un exigent repte de dos mesos. 

L'alpinista, en arribar a terres vallesanes, ha fet una aturada tècnica al Parc del Falgar i La Verneda, de les Franqueses, per explicar el projecte, de zero emissions, a l'alcalde Francesc Colomé. "És una parada obligada perquè aquest indret s'ha de veure perquè el Falgar és un lloc increïble i recuperat, són 20 hectàrees d'espai natural. Penso que l'Olympic Route, a banda de ser un repte esportiu, té molt de projecte sostenible i mediambiental, i el Falgar n'és un exemple", ha volgut remarcar Mingote en la seva primera parada del repte.

La ruta del paretà es pot seguir en directe mitjançant el seu GPS per saber en tot moment on està. A més, el projecte serveix també per promocionar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, ja que Mingote n’és un dels ambaixadors. Les primeres setmanes Mingote travessarà els Prineus i preveu coronar tres cims emblemàtics, la Comapedrosa (2.942 m) i posteriorment  el Pic d'Estats (3.143 m) i l'Aneto (3.405 m). "Farà estada a Benasc per trobar-me amb els amics de la Vall d'Aran, que tenen un paper important en la candidatura de Pirineus-Barcelona 2030", ha explicat el paretà.

El trajecte continuarà per França, Itàlia, Suïssa, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània i finalment Grècia, que acabarà al Mont Olimp (2.919 m). D'entre les aturades, Mingote farà promoció de la candidatura Pirineus-Barcelona 2020 anant a Lausana, a la seu del Comitè Olímpic Internacional, i a Cortina, seu de la Milán-Cortina d'Ampezzo dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026.

Durant aquest periple pujarà cims destacats com el Mont Cinto (2.706 m), de Còrsega; el Gran Paradiso (4.061 m) dels Alps; i els cims de Mont Cristallo (3.221 m) o el Cim di Mezzo (3.154 m), de pedres dolomítiques. Tot i que, segons ha explicat el mateix Mingote, la zona més complicada serà quan arribi a Croàcia per enfilar direcció a Grècia. "Aquí ve la part més dura, juntament amb els Pirineus, perquè serà dur per l'alta temperatura que pot fer a principis d'agost. Em parlem de temperatures de 43º o 44º i hauré de tenir molt de compte amb les deshidratacions", explica Mingote. 

En total, el paretà travessarà deu països fins arribar a Grècia i acabar en dos mesos el seu nou repte. 

Edicions locals