Marc Fuentes lidera un nou equip de futbol sala amb esportistes amb paràlisi cerebral física

El montornesenc serà l'entrenador del conjunt de promoció, vinculat amb el CF Vilanova del Vallès

Esports

Marc Fuentes lidera un nou equip de futbol sala amb esportistes amb paràlisi cerebral física
Marc Fuentes lidera un nou equip de futbol sala amb esportistes amb paràlisi cerebral física | Marc Fuentes

Montornès del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

El montornesenc Marc Fuentes lidera un nou projecte esportiu de futbol sala adreçat a joves amb paràlisi cerebral física o dany cerebral adquirit. El conjunt, que forma part del CF Vilanova del Vallès, fa una temporada que entrena a la localitat vallesana i ja suma un total de sis membres. Tot i que Fuentes, de 21 anys, és l'entrenador i busca ara nous esportistes que se sumin al projecte per competir. 

Durant la temporada 2019-2020, l'equip ha anat creixent de tres integrants fins als sis actuals, tot i que per competir Fuentes vol sumar més esportistes per poder realitzar més canvis durant els partits. "Amb sis jugadors ja tenim per fer un canvi, però estaria bé poder tenir uns deu jugadors", explica Marc Fuentes, que serà l'entrenador i que també té una paràlisi cerebral física que l'afecta en la part motora i la parla. 

El conjunt està inscrit a la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), de promoció. "És un equip federat, que en total serien uns sis equips. Al llarg del curs poden ser unes sis trobades competitives i es necessiten esportistes, d'entre els 4 als 18 anys, perquè serà un equip de promoció", remarca Fuentes, que tot i els seus 21 anys, ja fa unes temporades que és un dels formadors de la base del CF Vilanova del Vallès.

La intenció de Fuentes és consolidar l'equip de promoció i aplegar el màxim de jugadors i jugadores amb paràlisis cerebral física. "Aquesta temporada hem fet molta teoria però tenim ganes de competir. Quan estiguem tots els jugadors, podrem fer més exercicis de coordinació i, sobretot, tàctica esportiva", admet l'entrenador, que està molt content de formar part del CF Vilanova del Vallès i que aposti per crear l'equip de paràlisi cerebral física.  

El nou equip de promoció de futbol sala preveu començar els entrenaments a partir del setembre amb una sessió setmanal, els dilluns de 18 a 19 hores, al camp de futbol de Vilanova del Vallès. 

Marc Fuentes, referent i guardonat

Marc Fuentes, tot i els seus 21 anys, és tot un referent esportiu perquè a principis d'enguany va rebre el guardó per l'esperit esportiu a la Festa de l'Esport Català, que organitza la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. El montornesenc actualment està cursant el nivell 3 d'entrenador de futbol al CAR de Sant Cugat.

Marc Fuentes, a banda d'entrenar, també juga de porter a l'AE Badalonès, que enguany s'ha proclamat campió de la lliga. "Juguem en la categoria absoluta i hem guanyat una lliga de sis equips. A més, jo he estat el porter menys golejat", se satisfà el montornesenc, que també continuarà vinculat amb el Badalonès com a porter. 

Edicions locals