La incidència de la Covid-19 al Baix Vallès, per sobre de la mitjana de la regió metropolitana nord però per sota de la catalana

En la darrera setmana s'han diagnosticat 18 nous casos de Covid a la comarca i els tres hospitals tenen ingressats

Societat

La incidència de la Covid-19 al Baix Vallès, per sobre de la mitjana de la regió metropolitana nord
La incidència de la Covid-19 al Baix Vallès, per sobre de la mitjana de la regió metropolitana nord

La darrera setmana s’han diagnosticat 18 casos positius de Covid19 a la comarca i hi ha persones ingressades als tres hospitals (Granollers, Mollet i Sant Celoni). Així s'ha informat en el marc del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental que s'ha celebrat aquest dimarts de manera extraordinària.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquest matí per tractar sobre els decrets de nova normalitat i d'etapa de la represa envers la situació de la Covid19 al Vallès Oriental. Es tracta de la quarta reunió monogràfica que es fa amb els membres del Govern català per debatre i coordinar la situació davant la Covid19.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, el director executiu del sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada i la subdirectora general de coordinació i gestió d’emergències, Imma Solé.

Segons s’ha informat, la incidència acumulada a Catalunya la darrera setmana és de 5.8 per 100.000 habitants, mentre que la regió sanitària metropolitana nord és de 3.2, en el Baix Vallès és d’un 3.7, al Vallès Oriental central un 3.9 i al Baix Montseny un 5.3.  Tot i així, Parellada ha alertat que en l’última setmana s’han registrat 18 casos positius a la zona i que en aquests moments hi ha persones amb COVID-19 ingressades als 3 hospitals del Vallès Oriental. “Això ens demostra- ha dit- que hem de mantenir les mesures de seguretat perquè el virus encara és entre nosaltres”, ha dit.

En el transcurs de la reunió s’ha comentat que a partir del dia 25 entra en vigor el nou funcionament sobre aforaments, basat en la distància: 1,5 de distància interpersonal, equivalent a 2,5 m2 per persona. També s’ha informat que de forma gradual es publicaran els decrets sectorials que regularan el dia a dia i on es passa d’un llistat exhaustiu d’activitats a uns principis que regularan tota l’activitat, basats en la distància, higiene i mascareta i també en la responsabilitat de la ciutadania.

En aquest sentit, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha comentat que “és un canvi de paradigma: de la gestió a través de llistats exhaustius a la responsabilitat i l’actuació dels ciutadans i ciutadanes per tal d’evitar les transmissions”.

Sobre aquest aspecte el president del Consell Comarcal també ha apel·lat a la responsabilitat de tothom: “Tot i  que al voltant d’un 2-5% pugui fer actes incívics, que són moltes persones al carrer i es veuen molt, no hem de perdre de vista que el 95-98% de la població fa les coses bé i són les que ens faran guanyar la batalla”, ha dit.

També s’ha informat que a partir de juliol o agost està previst que s’incorporin al servei de les diferents regions metropolitanes els 750 mossos d’esquadra que ara mateix estan a l’Escola de Policia de Catalunya.

El Consell d’alcaldies ha debatut sobre aspectes com l’obertura dels CAPs, els centres de dia, les zones infantils –on la ciutadania ha de prendre les mesures preventives quan els seus fills i filles hi vagin- aforament de piscines i altres espais més petits, mercats, festes majors, transport públic i esports.

Respecte a la celebració de la Revetla de Sant Joan, es recomana a la ciutadania evitar aglomeracions donada la situació sanitària i es recorda tenir en compte també els riscos tradicionals associats a aquesta festa, com són la mobilitat, el foc i la pirotècnia.

A l’inici del Consell d’Alcaldies s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid19 i els seus familiars.

Edicions locals